En årvågen skolelærerinde fik mistanke om, at der var ved at ske en forbrydelse mod en skolepige – så reagerede hun som en bedre action-helt

Fredag var lærerassistent Sandra Ferguson på vej til sit arbejde på en skole i Antioch, Californien. På vejen passerede hun en bil, der kørte i den modsatte retning.

 

Pludselig opdagede hun, at der sad en elev fra skolen – en 11-årig pige – på passagersædet ved siden af manden, der kørte.

 

Instinktivt følte Sandra Ferguson, at der var noget galt ved situationen. Hun vendte resolut sin bil, og som en bedre action-helt kørte hun skråt ind foran mandens bil og bremsede hårdt op, så hun blokerede ham.

 

Hun løb hen til bilen og spurgte pigen: ”Skat, er det din far?”

 

”Nej, han er en ven,” svarede pigen.

 

”Nej, han er ikke din ven! Se at komme ud af den bil med det samme!”

 

Sandra Ferguson fik pigen ud af bilen og ringede til politiet. De arresterede chaufføren, Santiago Salazar på 51 år, under mistanke om kidnapning.

 

Salazar forsøgte ikke at flygte. Han havde angiveligt grebet pigen ved håndleddet og trukket hende ind i bilen, efter at han havde lokket hende derhen.

 

Hvad Salazars hensigt var, står endnu uafklaret. Men eftersom pigen og hendes familie ikke kender ham, er der god grund til at tro, at der var fare på færde for pigen.

 

Familien har da også takket Sandra Ferguson for hendes indgriben.

 

Læs også
Han truede ung kvinde og krævede hendes mobil – men det kom han til at fortryde bitterligt

Hun var lynhurtig til at opfange, at pigen kunne være i problemer, og hun reagerede med stor styrke.

 

Det kom faktisk noget bag på hende selv. Til TV-stationen ABC 7 siger hun: ”Det var som en slags superkvinde kraft-ting. Jeg fatter ikke, at jeg gjorde det.”

 

Men sådan er det vel tit med hverdagens helte. Omverdenen og de selv opdager først, at de har det i sig, når det virkelig brænder på.

 

(ABC 7, Daily Mail)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…