Det delte Danmark: I alt 24 store boligområder domineres nu af indvandrere fra ikke-vestlige lande

Vollsmose (Foto: Privat)

I takt med det stigende antal asylansøgere, der får opholdstilladelse, trækkes Danmark stadig mere og mere skævt.

 

 

Medens 2.249 personer fik asyl i 2011 steg det antal i 2013 til i alt 3.889 personer, og alene årets første 11 måneder i 2014 blev der bevilget asyl til i alt 5.700 personer.

 

 

Der til kommer så de efterfølgende familiesammenføringer til dem, der har fået asyl, og det kan nu mærkes ude omkring i landets kommuner, hvor de indfødte danskere er godt på vej til at komme i mindretal i visse postdistrikter.

 

 

Odense og Aarhus er hårdest ramt

Umiddelbart er det Københavns vestegn, der er mest kendt for sit store antal indvandrere, som asylansøgere med opholdstilladelse kaldes i statistikker, men fakta er, at det er kommuner vest for Storebælt, der trækker det største læs.

 

 

I samarbejde med Danmarks Statistik har ugebrevet A4 udarbejdet en oversigt, der viser fordelingen af indfødte danskere og indvandrere i samtlige landets postnumre, og her viser det sig, at det er i to postnumre i henholdsvis Odense og Aarhus, de indfødte danskere er ved at komme i mindretal.

 

 

Det drejer sig i Odense om 5240 Odense NØ med blandt andet Vollsmose, og hvor den danske befolkning med 8.800 indbyggere udgør 52 procent, medens de resterende 48 procent udgøres af 8.076 indvandrere, hvoraf langt den overvejende del udgøres af folk fra ikke-vestlige lande.

 

 

I Aarhus Kommune er det i postområdet 8220 Brabrand med Gellerupparken, det danske flertal er under pres. Her udgør den danske befolkning med 11.304 personer 54 procent af beboerne, medens hovedsageligt folk fra ikke-veslige lande med 9.693 beboere udgør de resterende 46 procent.

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

 

 

Øst for Storebælt er det i 2635 Ishøj, hvor der bor færrest danskere i forhold til indvandrere. Her udgør den danske befolkning med 13.821 indbyggere 64 procent af befolkningen, medens 7.658 indvandrere fra primært ikke-vestlige lande udgør de resterende 36 procent.

 

 

Store boligområder domineres af ikke-vestlige indvandrere

Medens det danske flertal i to af landets store postdistrikter nu er truet af ikke-vestlig indvandring, altså asylansøgere, der har fået opholdstilladelse, er situationen endnu værre i nogle af landets største boligområder.

 

 

I Gellerupplanen/Toveshøj i Aarhus Kommune var der ifølge Boligministerit 6.652 indbyggere per 1. januar 2014, og af dem var de 80 procent eller i alt 5.321 personer folk fra ikke-vestlige lande.

 

 

Læs også
“På besøg i indvandrerghetto så jeg butikscenter uden julepynt men med korancitater og halal”

Samme billede går igen i Odense Kommune, hvor der i bebyggelsen Vollsmose ifølge Boligministeriet boede 9.098 personer per 1. januar 2014. Også her udgør danskerne et stort mindretal, idet 67,1 procent af indbyggerne eller i alt 6.105 personer er af ikke-vestlig oprindelse.

 

 

I eksempelvis Københavns Kommune gør de samme forhold sig gældende. Således i Mjølnerparken hvor der per 1. januar 2014 boede 1.905 personer, og hvoraf de 85,2 procent ifølge Boligministeriet var af ikke-vestlig oprindelse, eller i Tingbjerg/Utterslev huse, hvor i alt 71 procent af de 6.533 beboere per 1. januar 2014 var af ikke-vestlig oprindelse.

 

 

Alt i alt har Den Korte Avis været i stand til at registrere 24 boligområder, hvor danskerne er i mindretal i forhold til personer fra ikke-vestlige lande.

 

 

Men det er ikke noget problem, siger forsker

På Roskile Universitet er lektor Troels Schultz Larsen forsker i forsømte boligområder, og han mener ikke, at der er et problem i, at ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere totalt dominerer en række boligområder, og nu også er ved at udgøre et flertal i to postdistrikter.

 

Læs også
Ballade i luften, når dansk debattør møder indvandrere – videoer er vildt populære blandt unge

 

Tværtimod afviser han, at man kan tale om opbyggelsen af parallelsamfund.

 

 

”Man skal ikke bevæge sig særligt langt, så er man ude af områderne. Det er tvivlsomt at bygge tesen om parallelsamfund op omkring de steder, hvor der bor mange indvandrere, for det er små boligområder, det drejer sig om,” siger han til ugebrevet A4.

 

 

Han henviser i øvrigt til, at der både i USA og Europa findes langt større områder, hvor der næsten kun bor indvandrere.

 

 

Der til er kun at sige, at alene i en by som New York med forstæder bor der omkring 19 millioner mennesker, over tre gange så mange som i hele Danmark, samt at byen er grundlagt af indvandrere, der fra starten har skabt deres egne kvarterer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…