De troede de var vældig smarte, nu står de til en længere fængselsstraf

Foto: Nationalbanken

Det er ikke særligt smart at strø om sig med falske pengesedler, der er så dårligt lavet, at man ikke behøver at være fagmand for straks at fatte mistanke.

 

Det måtte to mænd i alderen 20 og 25 i går sande, da de ved middagstid blev anholdt, efter at den ene i søndags havde forsøgt at købe lottokuponer med to falske 500 kronesedler hos en købmand i Glostrup.

 

I forbindelse med anholdelsen blev de to mænd fundet i besiddelse af 152.000 kroner i falske 500- og 1000 kronesedler.

 

Blev fældet af overvågningskameraer

Københavns Vestegns Politi oplyser, at de blev fældet af videokameraer hos købmanden, da den ene som nævnt i søndags forsøgte at købe lottokuponer med to at de falske sedler.

 

Ekspedienen nægtede dengang at tage imod sedlerne, som han kunne se var falske, og kontaktede straks politiet, da mændene havde forladt forretningen.

 

Politiet sikrede sig billeder fra forretningens overvågningskameraer, som sammen med den følgende efterforskning medførte, at politiet i går kunne anholde de to mænd.

 

Straframmen går op til tolv år

Efter anholdelsen blev de to mænd i går eftermiddags fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, hvor de foreløbigt blev varetægtsfængslet i fire uger.

 

De erkender begge besiddelse af de falske pengesedler, men nægter at have noget kendskab til produktionen af sedlerne.

 

Hos Københavns Vestegns Politi oplyser vicepolitiinspektør Carsten Jansson, at politiet nu undersøger om de to mænd har forbindelse til andre sager.

 

Læs også
Kvinde med syv børn fik 400.000 kroner i socialhjælp – ingen opdagede åbenbart, at hun boede i et afrikansk land

“Det er en alvorlig forbrydelse at producere falske penge, og det kan man også se ud af den meget høje straframme, der for at overtræde straffelovens paragraf 166 om pengefalsk,” siger Carsten Jansson og fortsætter:

 

“Så jeg er glad for, at der er sket fængsling og ikke mindst for den rettidige omhu, som forretningen udviste ved at kontakte politiet.

 

Ifølge straffelovens paragraf 166 er straframmen for pengefalsk op til tolv år.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…