Den store frygt er blevet til virkelighed: Terrorist skjulte sig blandt flygtninge over Middelhavet

You Tube

I den senere tid har der været mange advarsler om, at Islamisk Stat og andre terrororganisationer bringer terrorister ind i Europa ved at udgive dem for flygtninge, der sejler med bådene over Middelhavet.

 

Senest har NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg advaret mod denne fare.

 

Nu er den store frygt for dette blevet til virkelighed.

 

Terroraktionen i Tunis

Italiensk anti-terror politi har anholdt Abdel Majid Touil i den norditalienske by Gaggiano. Touil var en af gerningsmændene til det blodige terrorangreb i marts, som dræbte 22 mennesker på Bardo-museet i Tunis.

 

De fleste af de dræbte var udenlandske turister fra en stribe forskellige lande. To sortklædte terrorister begyndte at skyde på dem, da de steg ud af en bus.

 

Derefter gik de to terrorister ind i museet, hvor de tog gidsler. Mange blev skudt i ryggen, da de forsøgte at flygte. Til sidst blev de to terrorister selv skudt af tunesiske sikkerhedsstyrker.

 

Nogle dage efter sagde den tunesiske præsident, at en tredje medvirkende terrorist var på flugt.

 

Denne tredje mand var Abdel Majid Touil, som nu er fanget i Italien. Han var allerede kommet ind i Italien før terrorangrebet på Bardo-museet. Han kom illegalt ind i landet i februar i en gruppe på 90 mennesker i en båd over Middelhavet.

 

Mange andre terrorister vil kunne gøre det samme.

 

Nye tider

Læs også
Video afslører menneskesmuglernes nye vej til at få illegale afrikanere ind i Europa

Touil lavede terror i Tunesien. Men han kunne lige så godt have brugt sin indrejse i Italien til at begå terror dér eller i et andet europæisk land – for eksempel Danmark.

 

EU har overhovedet ikke styr på, hvad der sker i Middelhavet. Det gælder den massive tilstrømning af asylansøgere. Og det gælder de terrorister, som bliver sendt af sted i bådene. De er fuldstændig umulige at skelne fra flygtningene.

 

Da terroristerne kommer illegalt ind, kan de rejse rundt i Europa, uden at nogen kontrollerer dem. De åbne grænser mellem EU-landene gør det hele meget lettere for dem.

 

Det er i sandhed nye tider for EU.  Problemerne er store og tydelige. Men foreløbig er det svært at få øje på de effektive løsninger.

 

Kilde: The Local

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…