Den Korte Avis havde ret: Moské i Aarhus støtter klart Islamisk Stat!

Fadi Abdallah (Foto: privat)

Som det første medie i landet bragte Den Korte Avis nyheden om, at en moské i Danmark støttede de bestialske islamister i Islamisk Stat. Det drejede sig om Moskeen på Grimhøjvej i Aarhus.

 

Den Korte Avis’ afsløring kom i forbindelse med et interview, som vi lavede med moskeens talsmand Fadi Abdallah (DKA 2.9.14).

 

Abdallah sagde lige ud, at han støttede Islamisk Stat. For at være på den sikre side spurgte intervieweren så, om det betød, at han ikke ville tage afstand fra Islamisk Stat. Det svarede han klart ja til.

 

For første gang gav en repræsentant for en dansk moské hermed sin tilslutning til Islamisk Stat.

 

Nu bekræftes DKA’s historie 

Vi havde ærlig talt regnet med, at denne opsigtsvækkende historie ville give genlyd i de andre danske medier. Men nej. De andre medier tog overhovedet ikke sagen op!

 

Eneste undtagelse var TV2 Østjylland, der lavede en opfølgning på vores afsløring.

 

Men nu kommer Danmarks Radio på banen med den historie, som Den Korte Avis fortalte for flere måneder siden: I et DR-program som blev sendt i går tirsdag aften bliver moskeens formand, Oussama El-Saadi, spurgt, om henrettelsen af vestlige gidsler kan få ham til at tage afstand fra Islamisk Stat. ”Nej,” svarer han.

 

Oussama El-Saadi siger også, at meget af det man hører om Islamisk Stat er helt forkert. De områder Islamisk Stat er velfungerende med stor tryghed for borgerne.

 

Direkte adspurgt siger at, at han håber, at Islamisk Stat kommer til at stå som vindere af den væbnede konflikt i Syrien.

 

TV-stationerne forsvarede moskeens talsmand

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Da Den Korte Avis i september 2014 bragte historien, var den eneste reaktion, vi fik fra andre medier, nogle henvendelser fra henholdsvis TV2 og Danmarks Radio. Men de drejede sig slet ikke om at se kritisk på talsmand Fadi Abdallah og hans rabiate synspunkter.

 

TV-stationernes ærinde var faktisk det stik modsatte, nemlig at forsvare Abdallah mod Den Korte Avis’ kritiske granskning. Havde han nu virkelig sagt sådan? Hvilken dokumentation havde Den Korte Avis? Var det mon ikke os, der lagde den stakkels mand noget i munden?

 

Fadi Abdallah selv forsøgte sig også med et tåget halvt dementi.

 

Vi svarede, som sandt var, at der overhovedet ingen tvivl var om, hvad talsmanden havde sagt.

 

Jyllands-Posten

Men Journalistisk Venstreparti ville dengang hverken se eller høre. Formentlig opfattede man det som politisk ukorrekt at konfrontere moskeen med den slags.

 

Denne politiske korrekthed trådte meget tydeligt frem, da Jyllands-Posten lidt senere interviewede Fatih Abdallah.

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

 

Her kunne bladet have bedt talsmanden om endegyldigt at slå fast, om han tog afstand fra Islamisk Stat. Men intervieweren stillede ham ikke engang spørgsmålet!

 

Interviewet strøg i den grad Abdallah med hårene, og det hele fik den medløbende overskrift: ”Talsmand for Aarhus-moské: Danmark fører krig mod islam.”

 

Men nu slippes katten altså ud af sækken i DR-programmet, fordi moskeens formand ikke har noget problem med at sige, hvad han mener.

 

Da Jyllands-Posten har fået et forhåndskig på programmet, kunne avisen mandag bringe den nyhed, som Den Korte Avis bragte i september. Men det er synd at sige, at avisen banker den op. Den bliver gemt af vejen langt nede i artiklen.

 

Østjyllands Politi

Oussama El-Saadis udtalelser om Islamisk Stat i DR-programmet rejser et interessant spørgsmål over for Østjyllands Politi, der bruger Moskeen på Grimhøjvej som dialogpartner.

 

Læs også
Journalistisk Venstreparti er allerede gået i gang med at føre valgkamp for rød blok

Betyder den klare og utvetydige støtte til Islamisk Stat, at Østjyllands Politi vil revidere sit forhold til moskeen?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…