De var babysittere for hendes brors hund – det reddede formentlig deres liv

Foto: Privat via The Local

Marcus Lindgren og hans kæreste Moa Persson var babysittere for hendes brors hund. En shetlandsk fårehund ved navn Niva. Parret mener selv, at det reddede deres liv.

 

En brand brød ud i Marcus’ hus, hvor han og Moa lå og sov. Brandalarmen svigtede. Men de havde Niva, og det viste sig at være mindst lige så godt.

 

Hunden vækkede dem, da den meget urolig blev ved med at hoppe op i deres seng og ned igen. Fortumlet rejste Marcus sig i den tro, at de havde indbrud. Men så kunne de se og mærke, at hele husets første sal var fyldt med tyk, sort røg.

 

Ilden brændte gradvist ud og det sidste blev klaret af brandvæsnet. Men det område, hvor den var startet, var totalskadet, inklusive deres ejendele. Selv var de formentlig blevet kvalt, hvis ikke Niva havde grebet ind.

 

Medieomtale og forkælelse

Dramaet udspillede sig i nærheden af den nordsvenske by Arvidsjaur. Niva fik stor omtale for sin helteindsats, ikke bare i den regionale avis NSD, men også i de nationale medier.

 

Marcus og Moa har også vartet hende godt op som belønning for indsatsen. Hun har fået rådyrkød til middag, og hun har fået lov til at sove i deres seng. Niva ved vist ikke helt hvorfor, men prinsesse-tilværelsen har passet hende fint.

 

Det er ikke længe siden, at de svenske medier også havde stor omtale af en kat, der reddede sin ejer, da der midt om natten var ved at gå ild i dennes smartphone. Den blev kåret til årets kat.  

 

Niva er nu tilbage hos sin ejer, Moas bror. Men den er savnet hos Marcus og Moa. Hun siger:

 

”Jeg er stadig chokeret. Der er gået et par dage nu, så vi er blevet lidt mere afslappede, men jeg føler mig stadig nervøs ved at lægge mig til at sove om aftenen. Det var lidt svært at levere Niva tilbage til min bror.”

 

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

 

(The Local)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…