De siger, de er døvstumme, men de prøver at narre penge fra danskere – nu er de efterlyst af politiet

Google street veiw

Falsk indsamling? – Algade, Roskilde

 

Kl. 1242 modtog politiet en anmeldelse fra en 71-årig mand fra Jyllinge, som i gågaden havde mødt to udenlandske kvinder, som foregav at være døvstumme.

 

De ønskede anmelderens underskrift på en indsamlingsseddel i forbindelse med en donation til indsamlingen. Anmelderen tog i stedet et foto af kvinderne og underrettede straks politiet, som også fik det optagne foto tilsendt.

 

Desværre lykkedes det ikke politiet at finde de to indsamlere, der blev beskrevet som: A: kvinde, 20-25 år, ca. 150 cm høj, brunt hår i en hestehale rundt om hovedet; B: kvinde, 20-25 år, 160-170 cm høj, brunt kort hår.

 

Politiet skal opfordre borgerne til at være kritiske, såfremt man uopfordret bliver kontaktet af f.eks. indsamlere, der ikke kan forklare sig nærmere. Spørg f.eks. efter en indsamlingstilladelse, idet indsamlinger kun må foregå med Indsamlingsnævnets tilladelse. Politiet vil også opfordre til hurtig anmeldelse af forhold, som virker mistænkelige, og gerne med angivelse af eventuelt signalement på de implicerede personer og nummerpladen på deres eventuelle køretøj(er).

 

Midt- og Vestsjællands Politi

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…