De kæmpede mod danske værdier i Syrien, mens de hævede 400.000 kr. i dansk kontanthjælp

Colourbox

Muslimer fra Danmark drog ned for at skabe terror og rædsel som hellige krigere i Syrien. For dem var og er Danmark en fjende, der skånselsløst skal bekæmpes.

 

Men ikke nok med det. Dette er sket for danske skatteyderes regning. 32 hellige krigere har modtaget danske sociale ydelser i form af kontanthjælp og dagpenge, mens de var i kamp dernede.

 

De vil slå os ihjel, men vores penge kan de godt bruge.

 

378.000 kr.

PET har orienteret Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet om de 32 sager. Styrelsen har på den baggrund udarbejdet et notat om sagen, som Radio24syv har fået aktindsigt i.

 

De 32 personer har i alt modtaget 378.000 kr. i offentlige ydelser fra Danmark, mens de førte hellig krig i Syrien.

 

Disse penge er bare blevet udbetalt, uden at der har været nogen form for kontrol med, om de pågældende personer stod til rådighed for arbejdsmarkedet.

 

Slaphed og slendrian – og en passiv regering

I 22 af sagerne har kommunerne eller A-kassen siden truffet afgørelse om tilbagebetaling af pengene. Det kan ske ved sanktioner, karantænetimer eller beskæring af kontanthjælpen.

 

Men i 10 af sagerne har man altså ikke fået snøvlet sig sammen til at få gennemført en tilbagebetaling.

 

Dertil kommer, at der foreligger socialt bedrageri. Og det er myndighedernes opgave at politianmelde den slags.

 

Læs også
Niårig dreng, der kastede sten mod lastbil i Aalborg, kunne ikke dansk – sidste gang var det også indvandrere

Men det er foreløbig kun sket i én af de 32 sager.

 

Alt i alt tegner det sig et billede af slaphed og slendrian hos de berørte kommuner og A-kasser. Der har tilsyneladende heller ikke været tilstrækkelig kommunikation mellem PET, der har fulgt de hellige krigere, og så dem, der har udbetalt de sociale ydelser.

 

Og regeringen har efter alt at dømme været ganske passiv i forhold til problemet.

 

Kritik

Som terrorforskeren Magnus Ranstorp siger:

 

”Det viser helt åbenlyst, at Syrien-krigerne ved, hvordan man udnytter systemet, og det viser også, at kontrolmekanismerne ikke virker. Det burde ikke være muligt, og derfor er man nødt til at stramme reglerne, så man sender et klart signal.” (Radio24syv)

 

Da nyheden kom frem, krævede Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, at alle sagerne meldes til politiet. Det er vigtigt at vise noget konsekvens, og det har regeringen tilsyneladende ikke fået sendt ned gennem systemet, lød hans kritik.

Læs også
Læge advarer mod de problemer, hun har oplevet med islamisk klædte kvinder i sundhedssystemet

 

Reaktion fra regeringen

Så kom der gang i beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen. Senere på mandagen sagde han til Ritzau:

 

”Er der foregået noget ulovligt, skal det politianmeldes. Det skal der ikke herske nogen som helst tvivl om. Pengene skal betales tilbage. Det danske samfund skal på ingen måde understøtte en hellig kriger.”

 

Men gennem længere tid har de hellige krigere altså kunnet trække det sociale system rundt ved næsen. De må have grinet hele vejen hen til afhentningen af deres velfærdscheck.

 

De ansvarlige politikere, embedsmænd og A-kasse folk har optrådt naivt og svagt i forhold til islamisterne og deres kyniske socialbedrageri.

 

Vi andre har fået lov til at betale.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…