De politisk korrekte gør mere og mere vanvittige forsøg på at bortforklare islamistisk terrorisme

commons wikimedia / bbc

Truslen fra islamisme og terror bliver stadig mere alvorlig i Europa, hvilket terrorangrebene i Paris vidner om.

 

Men i takt med, at truslen vokser i virkelighedens verden, gør politisk korrekte kredse sig stadig større anstrengelser for at nedtone den og give den et mildere skær.

 

De vil bare ikke opgive deres verden fuld af rigtige meninger, selv om bortforklaringerne tager sig mere og mere vanvittige ud.

 

Et aktuelt eksempel leveres af den svenske politiker Anna Kinberg Batra. Hun er den ny leder af det store borgerlige parti, Moderaterna, og dermed leder af den borgerlige opposition.

 

Borgerlig leder: Terroristerne er selv ofre

Kinberg Batra har netop givet et interview til avisen Expressen. Hun er bekymret for åbenheden i samfundet, hvis man tager passene fra islamister, der vil i hellig krig. I den forbindelse kommer hun med følgende meget opsigtsvækkende formulering:

 

”Det vigtigste er, at færre skal blive ofre for vold. At blive hvervet som kriger for at udøve dødelig vold er faktisk også at blive offer for vold og bidrage til at den spredes i verden.” (Vi fremhæver, red.)

 

Her bliver hellige krigere og terrorister udnævnt til selv at være ofre! Heri må jo ligge, at det faktisk er synd for dem, og at det ret beset ikke er deres skyld, at de gør, som de gør.

 

En hån mod de virkelige ofre

Med den tilgang kan man bortforklare hvad som helst og fritage hvem som helst for ansvar.

 

Morderen er også et offer. Voldtægtsmanden er også et offer. Torturbødlen er også et offer.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Og jovist, man vil sikkert kunne nå frem til, at mange bestialske terrorister og voldsmænd, selv har været udsat for en sadistisk opdragelse og et pres fra et brutalt miljø. Det gjaldt vist også for en del nazister.

 

Men det er altså ikke nogen undskyldning. Man træffer nogle valg i tilværelsen, og hvis disse valg betyder, at man bevidst dræber og lemlæster civile, så gør man noget dybt forkasteligt og må stå til regnskab for det.

 

At tale om gerningsmændene som ofre i den forbindelse, er simpelt hen en hån mod de virkelige ofre for terroristernes grusomheder.

 

Det er ret bemærkelsesværdigt, at man hører disse offer-betragtninger fra den borgerlige leder i Sverige. Tilsyneladende betyder det mere for hende at pleje en ekstrem politisk korrekthed end at stå fast på borgerlige grundværdier. Herunder det personlige ansvar.

 

BBC fjerner ordet terrorisme

Men der findes også andre metoder til at stille islamisme og terrorisme i et mildere lys. Man kan for eksempel fjerne ordet terrorisme!

 

Det har BBC faktisk gjort i sine udsendelser på arabisk. Lederen af den arabiske tjeneste, Tarik Kafala, forklarer til avisen The Independent, at man har fjernet ordet, fordi det er meget værdiladet med en udpræget negativ klang. Det bruges således ikke om angrebene i Paris.

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

 

Undskyld?

 

Selvfølgelig er terrorisme et meget negativt ladet ord. Det er, fordi terrorisme er en meget ”negativ” handling. Terrorisme er brutal og forfærdelig.

 

Så tro da pokker, at ordet har en meget negativ klang. Men det kan da aldrig i verden være en begrundelse for at fjerne ordet?

 

Voldtægt er også et meget negativt ladet ord, fordi voldtægt er en forfærdelig handling. Skal man fjerne ordet med den begrundelse?

 

Motiverne til at bortcensurere ordet

Tilsyneladende fornemmer Tarik Kafala, at han er på gyngende grund. For han begynder også at inddrage andre begrundelser. For eksempel, at det er uklart, hvordan ordet defineres.

 

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

Jovist, i nogle tilfælde kan det diskuteres, om ordet er dækkende. Men politisk motiverede mord på civile journalister, tegnere og kunder i et jødisk supermarked – det er terrorisme.

 

Man har ikke rent mel i posen, når man ikke vil kalde disse afskyelige handlinger ved deres rette navn.

 

Det ikke klart, hvad der er Kafalas og BBC’s motiver til at bortcensurere ordet terrorisme. Sandsynligvis er det en blanding af politisk korrekthed og frygt for at støde den arabiske verden.

 

Men dette forsøg på skønmaleri ændrer ikke på virkeligheden. Og virkeligheden er, at den islamistiske terrorisme er en voksende trussel mod Europa.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…