De fik asyl i Danmark – men nu rejser de frem og tilbage til det land, de siger, de er fllygtet fra

Arkiv / You Tube
Manden er fra Iran. Han har fået asyl i Danmark, fordi han er forfulgt af de iranske myndigheder.

 

Men selv om han er flygtning, så har han henvendt sig på Irans ambassade i København. Her har de taget godt imod ham og indløst hans pas.

 

Og han er ikke den eneste, der har været i hjemlandet på trods af, at de har fået asyl som flygtning.

 

To brødre fra Irak har også fået opholdstilladelse i Danmark. Selv om de er flygtet fra Irak har de mindst tre gange været i landet. Det er Søndagsavisen, der har skrevet om de tre sager.

 

 

Da Udlændingestyrelsen fandt ud af, at de tre flere gange havde været i Irak og Iran, mistede de alle tre deres opholdstilladelse.

Manden fra Iran, sagde han skulle besøge sin syge mor. Men de to brødre skulle besøge deres syge far, sagde de.  Men det ændre ikke afgørelsen og var også principielt irrelevant i forhold til om de var forfulgte i hjemlandet eller ej.

 

Men nu må de alligevel blive

Men nu har de alligevel fået lov til at blive i Danmark.

 

Det er Flygtningenævnet som har omstødt Udlændingestyrelsens afgørelse.

 

På trods af, at de tre flygtninge er rejst ud og ind af deres land, selv om de har sagt, at de ikke kan være der, beholder de nu deres opholdstilladelse i Danmark.

Den beslutning undrer både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

 

»Det virker besynderligt. Jeg vil bede ministeren svare på, hvordan det kan ske. Som udgangspunkt er man næppe forfulgt, hvis man kan rejse rundt i sit land. Ministeren må stramme op på reglerne, hvis det viser sig nødvendigt,« siger Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen. (Søndagsavisen)

Læs også
Syrisk mand ville have en lægeerklæring – da lægen sagde nej, blev han slået ned

 

Håbløs organisation

Flygtningenævnet er en uafhængig domstolslignende institution.

 

Dansk Folkeparti har længe ønsket at lukke Flygtningenævnet. Og den holdning bekræfter de tre sager, siger partiets ordfører Martin Henriksen.

 

“Det er en institution, som er højeste myndighed i Danmark, når det kommer til at give opholdstilladelse til udlændinge. Men den er ikke under parlamentarisk kontrol”, siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

“Det betyder, at nævnets medlemmer på et meget bredt og løst grundlag har vide rammer for deres personlige fortolkninger af, hvor lidt der skal til for at man kan betragte folk som flygtninge.”

 

“De kan også hen over hovedet på Folketinget og Udlændingestyrelsen bestemmer, at mennesker der alligevel ikke er flygtninge fortsat kan blive i Danmark som om de var det. Det er katastrofalt i en tid, hvor tilstrømningen er meget stor og mulighederne er dårlige for at efterprøve asylansøgernes forklaringer”, siger Martin Henriksen.

 

Integrationsminister Inger Støjberg siger at hun vilse på om der er behov for at lave loven om. (b.dk)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…