Nanna skal afgive forklaring i retten – men da hun ser de tiltalte, bliver hun så bange, at de må vises ud af salen

Facebook/Google Maps

Juleaften sidste år Blev Nanna Skovmand og hendes kæreste, Mads Schøllhammer, brutalt overfaldet af fire unge indvandrere og slået sparket og genenmbanket med kædelåse, da efter at have fejret juleaften hos familien vendte tilbage til deres lejlighed på Vesterbro.

 

Mads blev banket i hovedet med en flaske der splinteredes, og det tog lægerne på Rigshospitaltets traumecenter ti timer at behandle parret efter det brutale og helt umotiverede overfald.

 

I går var det Nannas tur til at afgive forklaring i Københavns Byret i sagen mod de fire overfaldmænd, der alle er indvandrere i alderen 16 – 19 år, og hvoraf den ene, en somalier, har to betingede udvisningsdomme bag sig.

 

Var så bange, at retsmødet måtte afbrydes

For Nanna Skovmand var det dog ikke så lige til at afgive forklaring. Da hun i retten blev komfronteret med sine fire overfaldmænd, kunne hun ikke klare det.

 

“Deres tilstedeværelse gør mig meget angst. Jeg er bange for, at jeg ikke kan stykke ordene sammen, hvis de sidder derovre. Det er meget, meget angstprovokerende allerede nu,” sagdehun ifølge BT og ifølge TV2 med en tydelig rysten i stemmen.

 

Retsmøder blev herfter afbrudt, medens de fire unge mænd blev ført ud af lokalet og anbragt i et tilstødende lokale, hvor der blev etableret mulighed for, at de kunne høre Nannas forklaring, hvilket de som tiltalte har krav på.

 

Han siger, han vil voldtage os, kneppe mig

I retten forklarede Nanna ifølge TV2, at hun sent juleaften sammen med Mads gik på fortorvet, da en ung dreng kommer cyklende og spørger, hvad de glor på.

 

“Han stiger af cyklen og begynder at gå mod os. Han siger, han vil kneppe os, voldtage mig. I det øjeblik, han siger, at han vil stikke os, så giver Mads julegaverne til mig og går hen imod ham,” forklarer Nanna.

 

Ifølge TV2 først med rolig stemme, men da hun når der til, hvor hun troede, at hendes kæreste skulle dø, begynder stemmen at ryste.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

“Så får Mads flasken i hovedet,” forklarer Nanna. Hun ser ikke flasken, men kan høre, at den splintres mod Mads’ hoved. Han står pludselig og dingler, og i samme øjeblik bliver en kælderdør åbnet, og fire andre indvandrere kommer farende ud.

 

De står i en rundkreds og sparker og slår

De fire fra kælderen omringer Mads og begynder at tæske løs på ham. En af dem forsøger at stoppe de andre, men da det ikke lykkes, deltager han selv i overfaldet.

 

“De står i en rundkreds og begynder at slå. Mads står i midten. Jeg ser en kæde, en cykellås oppe i luften. De bliver ved med at sparke og slå ham, jeg står ude ved siden og skriger,” forklarer Nanna ifølge TV2.

 

Mads falder omkuld og lander på ryggen. Han forsøger stadig at beskytte sit ansigt, men så falder armene ned, og indvandrerne fortsætter med at sparke og slå.

 

Og så mærker jeg det første slag med kæden

På det tidspunkt er Nanna helt desperat og føler, at hun må gøre noget.

 

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

“De er ved at slå ham ihjel. Jeg tænker, at jeg må gribe ind. Jeg tænker, at det vil få en komsekvens, jeg ved ikke hvilken. Jeg vil have fat i Mads, i hans jakke og trække ham ud, men så er der en, der får fat i min krave og smider mig ned på jorden. Så mærker jeg slag med kæden,” siger Nanna, hvis stemme ifølge TV2 igen begynder at ryste.

 

“Jeg kan mærke, jeg er ved at besvime, hver gang han slår mig,” siger Nanna, som ifølge TV2 tæller mindst tre eller fire slag mod baghovedet og mener, at hun kan genkende ham, der slog hende, som den samme, der kom på cykel og erklærede, at han ville voldtage hende.

 

“Jeg kigger op og kan mærke, at mit hoved sidder helt forkert, det gør rigtig, rigtig ondt. Der er en masse blod. Jeg ser ham, der sparker til min taske. Han løber over mod de andre,” fortalte Nanna ifølge TV2 i retten.

 

Vi var der, men det var slet ikke os

Efter overfaldet løb de alle væk, men blev senere anholdt af politiet, som mener, at der ud over de fire anholdte også deltog en femte mand i overfaldet på kæresteparret Nanna og Mads.

 

Alle fire tiltalte erkender, at de var til stede under overfaldet, men at det ikke var dem, men nogle helt andre, der overfaldt Nanna og Mads, da de juleaften kom hjem, efter at have fejret jul sammen med familien.

 

Retssagen mod de fire tiltalte indvandrere, hvoraf én, en somalier, i forvejen har to betingede udvisningsdomme, forventes afsluttet med domsafsigelse den 4. juni.

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…