Masser af danskere har fortsat madpakke med på studie eller arbejde på trods af kantiner og frokostordninger. Det er dog ikke lige meget for danskerne, hvad der kommes med i madpakken. Der er nemlig stort fokus på sundhed, da madpakken ifølge danskerne skal være både grov og grøn. Det viser en ny undersøgelse foretaget af 3-Stjernet.
Stort set alle uddannelsesinstitutioner og en lang række arbejdspladser tilbyder i dag kantine eller frokostordning. Selvom man måske skulle tro det, har det tilsyneladende ikke haft betydning for den velkendte madpakke.
Over halvdelen af danskerne (55 pct.) medbringer nemlig fortsat madpakke minimum en gang om ugen, og i over hvert tredje tilfælde (36 pct.) næsten hver dag. Det viser en ny undersøgelse foretaget af pålægsproducenten 3-Stjernet blandt 1.288 danskere.
Grønt og groft, tak!
For mange danskere er det langt fra lige meget, hvad der kommes i de medbragte pakker. Derimod bliver der stillet høje krav, for madpakken skal helst være både sund og indeholde grønt og groft.
For knap 7 ud 10 (69 pct.) består madpakken typisk af rugbrød, der er groft, 49 pct. medbringer proteinholdigt pålæg, og 40 pct. supplerer med det grønne i form af grøntsager.
Dertil er det vigtigt, at madpakken først og fremmest er mættende (71 pct.), at den smager godt (59 pct.), og at den er sund (49 pct.).
For yderligere information kontakt venligst 3-Stjernets PR-bureau: Kompas Kommunikation, Anna Elena Petersen, T: 26 80 50 04, M:[email protected]