Danskerne frygter at lugte af sved – her er fem råd til, hvordan du undgår det

Colourbox

Solen står højt i Danmark i disse dage, og vejrprofeterne er enige om, at sommeren har fået en ekstra chance. Godt nyt for mange, da de fleste danskere holder af sommeren og dens varme temperaturer.

 

Noget tyder dog på, at mange er bekymrede for varmen, fordi de er bange for at komme til at lugte af sved. To ud af tre danskere (67 pct.) har nemlig oplevet at svede, så det føles generende, og lige så mange (64 pct.) synes, det er frastødende at lugte af sved.

 

Samtidig er vi ikke så gode til at gøre andre opmærksomme på, hvis de har et måske ukendt svedproblem. Knap 6 ud af 10 danskere (58 pct.) mener, at det er pinligt at skulle fortælle andre, at de lugter af sved eller sveder synligt. Det viser en ny undersøgelse foretaget af den danskproducerede antiperspirant Perspirex blandt 1.049 danskere.

 

Det er pinligt at tale om sved

Selvom størstedelen af danskerne finder svedlugten frastødende, er vi ikke så gode til at hjælpe folk i vores omgivelser med at blive opmærksomme på svedproblemet. Vi har nemlig ikke lyst til at snakke om det, da det er lidt pinligt.

 

Dermed får vi det ikke at vide, hvis andre synes, vi lugter af sved. Knap 6 ud af 10 danskere (58 pct.) synes, det er pinligt at fortælle andre, at de lugter af sved eller sveder synligt, hvilket tyder på, at svedproblemer er et tabubelagt emne at snakke om og lide af.

 

Tips til, hvordan du undgår synlige svedgener

• Daglige bade og vask med sæbe begrænser bakteriemængden på huden og hindrer kropslugt

• Syntetisk tøj kan hindre din hud i at ånde og øger dermed svedtendensen. En del sportstøj er effektivt til at absorbere sved

• Antiperspirant kan hjælpe med at nedsætte svedproduktionen. Kan anvendes i armhuler, men også på hænder og fødder ved øget svedproduktion her. Brugsanvisningen skal følges nøje

• Hvis problemet er fodsved, er det en god ide at skifte sko ofte, så de samme sko ikke bruges to dage i træk

• En del mad og drikke kan påvirke både sved og kropslugt. Du kan prøve at skære ned på koffeinholdige drikke og stærktlugtende mad med løg og hvidløg

 

Kilde: Sundhed.dk

 

Læs også
Pas på med at drikke direkte af dåserne
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…