Dansk asylpolitik helt til grin: Passvindlere og folk med falske dokumenter kan uden videre få asyl og slippe for straf

Colourbox
Folk checkar in på Arlanda

Københavns Lufthavn oversvømmes i øjeblikket af udlændinge, der ankommer med alle slags forfalskede eller stjålne dokumenter og pas.

 

 

Alene fra 2013 og til og med 2014 er antallet af sigtelser steget med næsten 50 procent, fremgår det af et svar fra justitsminister Mette Frederiksen (S) til Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup.

 

 

I 2013 blev der i perioden fra januar til og med oktober rejst 124 sigtelser for dokumentfalsk og 61 sigelser for personfalsk, altså at man giver sig ud for en anden person, end den man er.

 

 

Sidste år var det tilsvarende antal sigtelser i samme periode steget til 167 for dokumentfalsk og 107 for personfalsk.

 

 

I fængsel og udvist, men siger du asyl …

Ifølge svaret fra Mette Frederiksen vil personer, der bliver taget med falske papirer og pas eller dokumenter, eller som forsøger sig med personfalsk ved at bruge andres pas og dokumenter, blive varetægtsfængslet og retsforfulgt og derpå oftest udvist efter endt straf.

 

 

For alle andre end asylansøgere er straffen for dokumentfalsk bøde eller fængsel i op til to år, medens straffen for personfalsk ligeledes er bøde eller fængsel i op til et halvt år.

 

 

Derimod er det ifølge svaret fra Mette Frederiksen straffrit for asylansøgere at benytte sig af falske dokumenter, ligesom det også er straffrit for asylansøgere at begå personfalsk.

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

 

Systemet er meget enkelt. Bliver en udlænding i lufthavnen taget med falske papirer for sin identitet eller med en anden mands papirer, pas og lignende, overgår vedkommende straks til asylbehandling , og går asylansøgningen igennem, bliver der slået en streg over det hele.

 

 

Bliver asylansøgningen derimod afvist, vil vedkommende blive sigtet og straffet og derpå sendt ud af landet.

 

 

Det forløsende ord ”asyl”

Svaret fra Mette Frederiksen bekræftes af en politiassistent, som i en årrække har arbejdet i grænsekontrollen i Københavns Lufthavn, og som i denne forbindelse ønsker at være anonym.

 

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

”Dagligt kommer der personer med falske ID-papirer. I andre lande ville man givetvis have alvorlige problemer i disse tilfælde, men her siger man bare det forløsende ord ”asyl”, og så er alt helt i orden,” fortæller politiassistenten og fortsætter:

 

 

”Når man så tænker den tanke, at selvom vi årligt modtog en halv million flygtninge fra for eksempel Syrien, ville befolkningstilvæksten dér stadig være enorm. Og så er tilvæksten i Afrika endnu mere skræmmende.”

 

 

En kriminel fribillet til Danmark

Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup, vil nu bede justitsminister Mette Frederiksen forklare, om det virkelig er regeringens holdning, at det skal være straffrit at forsøge at komme ind i landet ved hjælp af falske dokumenter, pas med videre.

 

 

”Vi vil høre justitsministeren, om det er virkelig kan passe, at det er regeringens holdning, at man uden videre kan få en kriminel fribillet til Danmark, hvis man blot siger asyl,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

 

”Som systemet fungerer nu, går de ansvarlige myndigheder menneskesmuglernes ærinde. Det er menneskesmuglerne, der forsyner asylansøgerne med de falske papirer og pas, og det er menneskesmuglerne, der instruer dem i, at de skal blot sige ”asyl” – og abrakadabra, så er porten åben til Aladins Hule.”

 

 

Peter Skaarup understreger, at det under alle omstændigheder er krænkende for retsbevidstheden, at asylsystemet på denne måde belønner kriminel adfærd.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…