Hvor er begejstringen, stoltheden og det mod, der får os til at ranke ryggen, tage kampen op og sige, at det vi har, er værd at bevare?

Privatfoto

Hvor er begejstringen, hvor er stoltheden, hvor er det mod, der får os til at ranke ryggen, tage kampen op og sige:

 

Danmark er dejligst, sammen er vi noget ganske særligt – det vi har, er værd at bevare?

 

Alle har deres at slås med

Jeg er ikke vokset op uden udfordringer. Min barndom og ungdom har, som alt for mange andres, været præget af uro, misbrug og sygdom.

 

Men midt i al balladen, midt i rod og kaos, har der altid været et stærkt fundament af kærlighed, vilje og stolthed. Et fundament, som dengang fik familien helskindet igennem og som i dag får os til at holde sammen i tykt og tyndt – fordi vi passer på hinanden.

 

Det samme fundament oplever jeg i mit lokalområde. Et tidligere fiskerleje syd for Helsingør, hvor fiskernes hvidkalkede, stråtækte huse gennem årene har fået selskab af gamle sommerhuse, villaer, parcelhuse, rækkehuse og lejlighedskomplekser i skøn forening.

 

Lokalsamfundet

Her er bøller og banditter, som alle andre steder; her er indbrud, hærværk og røverier. Men her er alligevel noget ganske særligt.

 

Her nikker og smiler man, når man passerer hinanden. Her forenes frivillige kræfter om idrætsliv, badelaug og bevaring af vores fælles kulturarv.

 

Her er naboer, som frivilligt stiller op og tilbyder hjælp til at stable brænde, skifte pakninger, rydde sne og passe børn – og her skriver politiet en personlig tak, når man roser dem.

 

Det gode lokalsamfund vi har, bygger på personlig indsats, vilje og initiativ – det værner vi om.

 

Læs også
Dannebrog: Folkets flag og et nationalt symbol – en bog skrevet med et varmt, dansk hjerte

Grundloven

I Danmark er Grundloven vores fundament. Vores forfædre har kæmpet sig til de rettigheder, som efter weekendens attentat har været på alles læber. Rettigheder, som for mig udtrykte deres værd, da vores Kronprins i mandags stod blandt 40.000 mennesker til mindehøjtidelighed i København.

 

Men også rettigheder, som bliver udfordret, fordi de langt fra er universelle, og fordi mennesker, der ikke har fået friheden ind med modermælken, selv skal tilegne sig forståelse af rettighedernes fundamentale betydning.

 

Ytringsfriheden

En del lykkes, men det er langt fra alle. Og når man efter weekendens attentat hører etnisk danske meningsdannere, kulturpersonligheder, ja selv politikere (der bryster sig af at være liberale) tale om en ’hensynsfuld’ ytringsfrihed, så indser man, hvor svært det er at forstå, at en ’hensynsfuld’ begrænsning af tilsyneladende små elementer, som satiretegninger og religiøse symboler, kan være de huller, der får diget til at bryde sammen.

 

For uden de små sten, der for det utrænede øje kan virke ubetydelige, vil diget skride. Ikke med ét, men stille og roligt vil grænsen mellem hensyn og frihed rykkes.

 

Derfor skal vi stå fast og værne om de små sten; om yderligheden af de værdier, som er os givet. Som en arv, der ikke er personligt bestemt, men som er opbygget og bevaret af tidligere generationer og videregivet til hele det danske folk – uafhængigt af vores religiøse, sociale og politiske forhold.

 

Læs også
En guide til Grundtvig

Gæstfriheden

Vi skal ikke lukke os om os selv. Vi er alle dage blevet både klogere og rigere af at rejse ud – og lade gode folk komme hertil. Men det bør være logisk for enhver, at vi hverken skal lægge land eller frihed til mennesker udefra, som vil os det ondt.

 

Udlændinge, som begår kriminalitet bør derfor sendes ud og miste retten til at vende tilbage. Det samme gælder mennesker, der har opnået indfødsret ved den obligatoriske erklæring og troskab og loyalitet.

 

Kun ved at sende den dårlige gæst på porten, kan vi bevare vores gæstfrihed og det åbne og frie samfund, som er os givet.

 

Lad os ranke ryggen, være stolte af vores land og vores værdier og tillade os at sige: Danmark er dejligst, sammen er vi noget ganske særligt, det vi har, er værd at kæmpe for – også når kampen gør ondt!

 

Pernille Vermund er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

 

 

Læs også
Malmø Operaens La Traviata: Helt igennem merveilleux
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…