Her får man dødsensfarlige fjender, hvis man cykler – men hun gør det alligevel

Youtube

Yasmine Mahmoud er en 31-årig egyptisk kvinde, der som millioner af kvinder verden over, hver morgen tager sin cykle for at komme på arbejde.

 

Det har hun gjort i fire år og det er overordentlig modigt fordi det kan være med livet som indsats.

 

Cyklende kvinder risikerer simpelthen, at blive overfaldet og voldtaget fordi mange anser det som islamisk ukorrekt at kvinder cykler.

 

De mener kvinder der cykler har en dårlig moral og de ser sig derfor i deres gode ret til at overfalde dem.

 

Men nu har egyptiske kvinder og mænd tænkt sig at gøre noget ved det, de har nemlig dannet en aktionsgruppe som kalder sig “Go Bikers”.

 

Go Birkers talskvinde Hader Sami fortæller:

 

”Pga sociale traditioner er det ikke normalt at se kvinder køre på cykel, det er ikke set siden 1960erne og vi forsøger at få det det tilbage uden at kvinder bliver overfaldet for det. Håbet er få flere kvinder til at cykle uden at være bange for at gøre det.”

 

Shaima Ahmed er en ung kvinde fra Kairo, hun vil også gerne cykle hver dag, men hun er bange:

 

”Jeg ønsker en livsstil som cyklist, men jeg er bange for at folk overfalder mig på gaden, jeg er mere bange for dét end for bilerne. Jeg er bange for bemærkninger om at cykling er upassende fordi vi er piger.”

 

Go Bikers arrangerer nu cykleture gennem Kairo hver fredag formiddag for at skabe opmærksomhed omkring problemet og for at få flere kvinder til at cykle.

 

Læs også
Oprør mod Merkel fra egne rækker: Hun indkasserer sviende nederlag, der ligner begyndelsen til enden

 

Næsten alle egyptiske kvinder har været udsat for seksuel chikane

Med afsæt i det arabiske forår, som viste sig at være en islamisk vinter, viste en stor undersøgelse at 99 procent af alle egyptiske kvinder havde oplevet sex-chikane og 97 siger at de har oplevet mænd røre ved dem uden at de har haft tilladelse til det.

 

I 2013 blev der registreret mere en 250 sager, hvor kvinder er blevet massevoldtaget, fordi de deltog i demonstrationerne under det arabiske forår på Tahrir Pladsen. (Washington Post 18.07.14)

 

En voldtaget kvinde der lod sig interviewe om overfaldet på hende fortæller:

 

“Mændene var som løver omkring et dødt stykke kød, og deres hænder var over hele min krop og op under min ødelagte tøj. Mine bukser og undertøj blev trukket af og flere mænd voldtog mig med deres fingre. Pludselig lå jeg på jorden hvor mændene trak i mig fra alle kanter mens de fortsatte med at voldtage mig.”

 

Læs også
Nu eksploderer tysk politik – rystet Angela Merkel sættes på plads af sine egne

En anden kvinde fortæller:

 

“En gruppe mænd dannede en cirkel omkring mig, de trak i mig fra alle sider og deres hænder var overalt på min krop. Tøjet, der dækker mit bryst blev revet af. Jeg holdt mine bukser med den ene hånd, men den trak de væk og så skar de mine bukser op bagfra med deres lommeknive. De krænkede min krop hele vejen fra Mohamed Mahmoud Street til Abdeen distriktet, hvor folk fra nabolaget så mig og reddede mig. ” (Honor Diaries 15.01.15)

 

91 procent af de adspurgte kvinder i undersøgelsen føler sig u-trykke ved at gå på gaden alene.

 

Cyklende mænd risikerer også at blive overfaldet, men det er mest fordi cykling anses for at høre hjemme blandt sociale tabere, hvorfor nogle mennesker mener de har ret til at overfalde dem.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…