122.000 børn vokser op med forældre, der drikker – et stort svigt

Colourbox

DR-1 havde 1. oktober en udsendelse om dette gyselige emne. Vi skriver altså 2015. Havde Folketinget og Sundhedsstyrelsen udvist rettidig omhu på alkoholområdet, havde en sådan udsendelse været unødvendig.

 

Men, de har haft så travlt med at “tale” om tobak, at de har “glemt” landets suverænt største og dyreste sundheds- og samfundsproblem. Alkohol. Måske har nogle af dem selv et “ufornuftigt drikkemønster”. Fra den side skal man nok ikke forvente andet end: Skål.

 

I udsendelsen nævntes det, at 122.000 børn og unge vokser op i hjem med alkoholafhængige forældre. Det er mindst det dobbelte. Disse børn og unge får ødelagt deres ungdom og fremtid. Udvikler selv via deres arvelige genetik et massivt alkoholproblem ligesom deres forældre.

 

Hvordan hjælper vi alle disse børn og unge? Ikke med de evindelige socialpsykologiske teorier om barndom, opvækst, antabus, “kontrolleret drikning”. Disse teorier har gennem de sidste 40-50 år vist sig at være uduelige til genetisk afhængige og deres børn.

 

Disse børn og unge hjælpes kun ved, at deres afhængige forældre får hjælp til et totalt AlkoStop.

 

Før Folketinget, Sundhedsministeren og Sundhedsstyrelsen anerkender den genetiske arv, som hovedårsagen til alkoholafhængighed. Før bliver Danmarks massive alkoholproblematikker ikke løst.

 

De livsfarlige 7/14 og 14/21 genstandsgrænser bør fjernes. De får mange til at drikke mere frem for at sænke forbruget. I dag er der mindst 800.000, der drikker mere end genstandsgrænserne.

 

Der burde indføres en ‘nul-genstands-grænse’ i relation til genetisk afhængige = 75 % af hele alkoholproblematikken.

 

Genetisk alkoholafhængighed kan akademiske eksperter ikke klare. Det kræver fagfolk, der har erfaringer fra ‘gulvet’.

 

Mogens Moos er alkoholrådgiver og forfatter.

 

Læs også
Danskerne ved ikke, at alkohol øger risikoen for kræft

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…