Bikinien vandt over burkaen – den saudiske konge har forladt Rivieraen

Kong Salman plejer uden videre at få sin vilje i det strengt muslimske og stærkt autoritære Saudi-Arabien. Her er der ingen, som skal nyde noget af at  sige ham imod.

 

Her kan han koste rundt med alle andre – især kvinderne som er blandt de mest undertrykte i verden. Dem, der siger ham imod får strenge straffe.

 

Derfor troede han åbenbart også, at han kunne gøre, som det passede ham ved Den Franske Riviera.

 

Her ankom han for en uge siden med et følge på 1000. Planen var at holde ferie i en måned. Men mandag aften rejste kongen pludselig hjem igen.

 

Han har ikke sagt hvorfor.

 

Men kendsgerningen er, at her har kongen ikke bare kunnet føre sig frem som diktator, som handler hen over hovedet på befolkningen.

 

Det er således ikke gået stille af, at kongen troede, at han kunne omdanne en bid af Rivieraen til et stykke Saudi-Arabien. Det skrev Den Korte Avis om i går.

 

Kongen ejer en stor luksusvilla ved Middelhavet nær Cannes. Her beordrede han, at den offentlige strand ved hans villa skulle lukkes, mens han var der, så han ugenert kunne bade og slippe for letpåklædte bikinipiger.

 

Han fik også bygget en elevator fra villaen ned på stranden.

 

Desuden krævede han de kvindelige politibetjente fjernet fra det korps, som skulle beskytte ham.

 

Læs også
Danmark har fået en ny stormoské – Den Korte Avis har været på besøg

De franske myndigheder bøjede sig for alle kravene.

 

Men befolkningen rasede.

 

“Hvem tror han, at han er?” spurgte en af de lokale kvinder, som har skrevet under på en protest. Det er der 150.000, der har gjort på få dage.

 

Og nu er kongen rejst. Elevatoren er fjernet. Og de franske bikinipiger er vendt tilbage til stranden som igen er åben for alle.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…