Berygtet Aarhus-imam, der i Tyskland er dømt for opfordring til drab på jøder, kan ikke udvises af Danmark. Læs her hvorfor

Foto: Privat

En større del af de unge muslimer, der er rejst til Syrien og Irak for at kæmpe sammen med blandt andre Islamisk Stat, har haft deres gang i den berygtede moskeen på Grimhøjvej i Aarhus. Den huser også Abu Bilal, en af landets rabiate imamer.

 

Det var imam Abu Balil, som under en fradagsbøn i Berlin den 18. juli sidste år opfordrede til drab på jøder med det resultat, at han blev retsforfulgt af de tyske myndigheder og idømt en bøde på 10.000 euro svarende til 74.600 kroner.

 

Betaler han ikke bøden, er forvandlingsstraffen seks måneders fængsel. Han har i øvrigt appelleret afgørelsen.

Hvorfor er han ikke udvist af Danmark?

Umiddelbart burde alene dommen i Tyskland være grundlag nok for at udvise imamen og især da i en situation, hvor myndighederne næsten desperat kæmper imod en radikalisering af unge muslimer. Unge muslimer som færdes i moskeen på Grimhøjvej i Aarhus og lytter til  imamen Abu Balil.

 

Det mener i hvert fald Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup. Han har stillet justitsminister Mette Frederiksen (S) følgende spørgsmål:

 

“Vil ministeren oplyse opholdsgrundlaget for imam Abu Bilal Ismali fra Grimhøjmoskeen samt oplyse, om det forhold, at den pågældende imam er idømt en bødestraf af de tyske myndigheder for at have opfordret til at slå jøder ihjel, har betydning for den pågældendes opholdstilladelse i Danmark?”

 

I forlængelse af dette spørgsmål ville Peter Skaarup desuden gerne vide:

 

“I fald den pågældende imam ikke har opholdstilladelse i Danmark, bedes ministeren forklare, hvorfor den pågældende ikke er udvist af landet?”

 

Han har ingen opholdstilladelse, men kan alligevel ikke udvises

Af svaret fra Mette Frederiksen fremgår det, at den berygtede imam ikke har opholdstilladelse i Danmark, men også, at han heller ikke kan udvises.

 

Læs også
Angreb raserer butik i Skive, der ejes af berygtet imam – mystik om motivet (se video)

Det viser sig, at han den 17. april 2000 fik dansk indfødsret med virkning fra den 24. april samme år. Iøvrigt sammen med 3.199 andre, som ligeledes den 17. april fik dansk indfødsret og dermed dansk statsborgerskab.

 

Som dansk statsborger er den rabiate imam således sikret mod udvisning. Han er også sikret imod at få frataget sit statsborgerskab, medmindre han begår en terrorhandling, eller at det viser sig, at han har givet falske eller forkerte oplysninger i forbindelse med sin ansøgning om statsborgerskab.

 

Peter Skaarup oplyser til Den Korte Avis, at vil følge op på sagen med yderligere spørgsmål.

 

Tæl dem og dræb dem hver og én”

Dansk Folkeparti stemte imod, at give imam Abu Bilal dansk statsborgerskab. Men takket være et flertal i Folketinget kan han stik imod hensigterne i regeringens antiradikaliseringspolitik fortsætte sit virke som imam i den aarhusianske moské på Grimhøjvej.

 

Her kan han fortsat påvirke unge muslimer med blandt andet sin holdning til jøder, således som han gav udtryk for dem i sin fredagsbøn den 18. juli sidste år i Al Nusra-moskeen i Berlin, hvor han blandt andet sagde:

 

“Allah, destruer alle de zionistiske jøder. De er ingen udfordring for dig,” erklærede Grihøjmoskeeens imam og fortsatte:

Læs også
Video: Palæstinenser dolker tilfældig israeler til døde på åben gade på Vestbredden

 

“Tæl dem og dræb dem hver og én. Skån ingen af dem. Få dem til at lide forfærdeligt,” råbte han og sluttede med denne fromme opfordring til Allah: “Oh herre, bring pine over dem.”

 

“Kvinder er satans instrument”

Moskeen på Grimhøjvej tilhører i lighed med Hizb-ut-Tahrir den rabiate salafistiske gren af islam, og den er berygtet for sine ligeledes rabiate imamer.

 

En af dem er Raed Hlayhel, som i en fredagsbøn den 18. februar 2005 kaldte kvinder for “Satans instrument mod mænd”. Det skete i Islamisk Trossamfund, hvor han var inviteret til at lede fredagsbønnen.

 

Islamisk Trossamfund, der går for at være moderat, nægtede efterfølgende at tage afstand fra udtalelserne, men distriburerede tværtimod optagelser af hele fredagsbønnen til eleverne på de muslimske friskoler, således at drengene dér kunne få den rette muslimske holdning til kvinder.

 

Det var også Raed Hlayhel, som sammen med blandt andre Ahmed Akkari var med til at skabte Muhammedkrisen ved at rejse rundt i Mellemøsten med Jyllands-Postens tegninger plus nogle, som intet havde med Jyllands-Posten at gøre, og piske en stamning op imod Danmark.

 

Læs også
En læser nær Kærshovedgård: Udviste asylansøgere og kriminelle skaber utryghed for borgerne

Han forlod Danmark i november 2006 i protest mod, at Jyllands-Posten ikke blev retsforfulgt på grund af Muhammedtegningerne.

 

Men så nemt slipper Danmark nok ikke af med imam Abu Bilal.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…