Barbie kan også købes som radikal islamistisk dukke

Flickr

Sidste skrig i dukker er en Barbie-dukke i burka.

 

americannews.com kan fortælle om ldukken i komplet burka, hvor krop og hoved fuldstændig er dækket til, blot med to huller til øjnene.

 

Den ny Barbie blev første gang vist frem på en udstilling i Firenze, Italien, som en del af festlighederne i anledning af Barbies 50 års fødselsdag og for at samle ind til ”Save the Children”.

 

Burka-Barbie var en del af en hel pakke med multikulturelle dukker, hvor der både optrådte burkaer og hijab’er i flotte turkis, limegrønne og orange farver.

 

Med burka-Barbie overskrides en grænse

Der har jo været forskellige debatter om, hvor meget dukker kan påvirke de piger, der leger med dem.

 

Der har for eksempel været kritik af seksualiserede dukker med bryster og af tynde dukker, der blev beskyldt for at medvirke til pigers anoreksi.

 

Man skal vogte sig for at overdrive, hvor meget piger påvirkes af, om deres dukker lige ser ud på den ene eller den anden måde.

 

Men med burka-Barbie overskrides en grænse. Her er der ikke tale om, at bestemte træk ved pigers/kvinders krop fremhæves. Der er derimod tale om, at kroppen helt bliver spærret inde og skjult.

 

Burkaen er et fængsel for kvindekroppen. Den afspejler et kvindesyn, der bygger på, at kvinden er mandens ejendom, og at hun ikke må afsløre så meget som fligen af sin krop over for andre mænd.

 

Læs også
Kvinde i burka blev kontrolleret af politiet – de udløste optøjer i franske ghettoer

Samtidig betyder burkaen, at andre mennesker overhovedet ikke har mulighed for at se, hvilken person de har over for sig, og hvilke reaktioner der viser sig i denne persons ansigt.

 

Der er simpelt hen lukket af for den almindelige form for kommunikation, som et åbent og civiliseret samfund bygger på.

 

Det er en ubehagelig tanke, at piger lærer at leve sig ind i denne ekstreme isolation og dressering af kvindekroppen.

 

Barbies bidrag til kvindeundertrykkelsen

Hvis burkaen kun optrådte i forbindelse med dukker, ville problemet måske være til at overskue. Men den totale tilhylning af dukken er led i en opdragelse, der er massivt kvindeundertrykkende.

 

Barbie har tilsyneladende besluttet sig for at markere sin 50 års fødselsdag med at bidrage til denne undertrykkelse.

 

De ser vel muligheden for et nyt lukrativt marked, fordi tildækningen af kvinder bliver stadig mere udbredt blandt muslimer – i takt med den radikalisering, der foregår både i de muslimske lande og blandt Vestens muslimer.

Læs også
Spørgsmålet er, hvornår Jyllands-Posten bliver opslugt af Politiken og får navnet Politiken Vest

 

Men det tjener ikke firmaet til ære. Heldigvis lever vi i et frit samfund, hvor familier selv kan afgøre, hvilke legetøjsmærker de vil købe.

 

Og så er Barbie ikke den eneste dukke, som købes med islamisk klædedragt. Der er flere andre dukkemærker.

 

http://americannews.com/you-wont-believe-the-dolls-barbie-launched-for-their-50-year-anniversary/

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…