Kom og vær med til at bage julekager med den populære mesterbager Micki Cheng

På Gammel Estrup – Herregårdsmuseet er husjomfruens juleforberedelser i fuld gang. Lørdag d. 5. december får hun assistance til at nyfortolke de traditionelle bageopskrifter af den populære lokale mesterbager Micki Cheng.

 

På Gammel Estrup – Herregårdsmuseet kan man i julemåneden opleve julen, som den blev fejret for ca. 100 år siden, da herregården var beboet af den sidste greve og hans familie. Den gang huserede husjomfru Otilie Olesen i Herregårdskøkkenet, og der blev bagt knasende julekager til herskabet i husets enorme støbejernskomfur.

 

Børnenes julebageværksted

I de tre sidste adventsweekender inviterer museet hele familien indenfor i herregårdens julebageværksted.

 

 

Her kan man selv lave peberkager, som Otilie ville have gjort det for 100 år siden. Som noget helt særligt kan man d. 5. december i selskab med den kendte mesterbager Micki Cheng fremtrylle nutidige fortolkninger af de traditionelle julekager fra husjomfruens originale opskriftsbog.

 

Micki Cheng er kendt fra TV som en ferm kagebager, og d. 5. december besøger han Orangerierne i parken på Gammel Estrup – Herregårdsmuseet fra kl 11 til 14.

 

 

”Otilie Olesen var husjomfru på Gammel Estrup for knap hundrede år siden, og man kan stadig se hendes navn ridset ind i ruden på hendes værelse lige ved siden af køkkenet. Det er Otilies originale opskrifter, der er udgangspunktet for adventsweekendernes bageværksted for børn. Vi er rigtig glade for at få besøg af den kreative Micky Cheng, så børnene kan få en oplevelse af sammenhængen mellem fortidens madkultur i juletiden og nutidens julebag og juleknas, sådan som vi oplever det i medierne”, fortæller museumsformidler Helle Ingerslev Kristensen.

 

Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918

Hele julemåneden kan man på Gammel Estrup – Herregårdsmuseet opleve særudstillingen Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918, der viser, hvordan julen blev fejret hos høj og lav på herregården. Og igen i år har museets frivillige blomstergruppe gjort et fantastisk arbejde og udsmykket husets mange rum med blomsterdekorationer, kranse og granguirlander, som det var på mode for 100 år siden.

 

Læs også
Dannebrog: Folkets flag og et nationalt symbol – en bog skrevet med et varmt, dansk hjerte

Alle dage i julemåneden kan man få varmen i Herregårdskøkkenet og møde husjomfruen og hendes køkkenpiger, der har travlt med at forberede julemenuen til hele den store husholdning og de mange julegæster. I weekenden den 5. og 6. december får de ekstra travlt, når julegrisen skal slagtes og laves om til medister, frikadeller og sylte.

 

I adventsweekenderne er der særlige aktiviteter for både store og små. I den hyggelige Grønne Sal kan man klippe historisk julepynt og dekorere et af grevens mange juletræer.

 

 

I Riddersalen kan man nyde stemningen, når julen synges julen ind med korkoncerter, og hele familien kan danse om det store juletræ. I Borggården kan man købe fine håndlavede dekorationer og juletræer.

 

 

Det fulde program for juleaktiviteterne kan man finde HER.

 

Læs også
En guide til Grundtvig
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…