Australien indførte en total blokade mod menneskesmuglernes skibe – nu gør de status over, hvordan det er gået

I sidste uge erklærede den australske indenrigsminister Peter Dutton, at regeringen havde vundet over menneskesmuglerne.

 

Han henviste til, at menneskesmuglerne nu i et år ikke har været i stand til at bringe en eneste illegal asylansøger ind i Australien.

 

Det er resultatet af de reformer af grænsekontrollen, som den konservative regering gennemførte i december 2013, da den havde afløst en socialdemokratisk regering. Reformerne havde overskriften Operation Sovereign Borders.

 

Hovedpunktet i disse reformer var, at alle skibe med illegale asylansøgere, der havde kurs mod Australien, ville blive tvunget til at vende om.

 

I de 18 måneder, der er gået, siden reformerne blev vedtaget, har de australske myndigheder afvist 20 skibe med 633 mennesker. Hvis man ikke havde gjort det, ville hundreder eller tusinder af skibe siden hen have søgt mod Australien, siger indenrigsminister Dutton.

 

Premierministeren giver FN svar på tiltale

Premierminister Tony Abbott har forsvaret sin linje over for forskellige kritiske røster i udlandet.

 

I foråret erklærede en udsending fra FN’s Menneskerettighedsråd, Juan Mendez, at dele af den australske politik overtræder FN’s konvention mod tortur og anden umenneskelig behandling.

 

FN-repræsentanten fik svar på tiltale fra Tony Abbott:

 

”Jeg tror virkelig, at australiere er dødtrætte af at blive belært af FN – specielt når man tager i betragtning af, at vi har standset skibene, og ved at standse skibene har vi forhindret folk i at dø på havet.” (Sydney Morning Herald)

 

Abbott fortsatte:

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

”Det mest humanitære, anstændige og medfølende man kan gøre, er at standse disse skibe. For hundreder af mennesker, ja, faktisk mener vi 1200, druknede, da menneskesmuglingen blomstrede under den tidligere regering.”

 

De konservatives asylpolitik var med til at give Tony Abbot sejren ved valget i 2013.

 

Holdningerne i Europa og Danmark

Den meget kontante australske linje har også vakt opmærksomhed i Europa, hvor man er under voldsomt pres fra menneskesmuglerne i Middelhavet og i farvandet mellem Tyrkiet og Grækenland.

 

Men ingen europæisk regering er gået ind i seriøse drøftelser om at følge det australske eksempel.

 

I Danmark viste en meningsmåling fra maj i år, at cirka 60 procent af vælgerne gik ind for, at EU anvender den australske model. (Wilke/Jyllands-Posten)

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

(Breitbart, Sydney Morning Herald, Deutsche Welle)

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…