Hån mod svenskerne: 40 asylansøgerne vil ikke forlade en bus, fordi de nægter at bo i en lille nordsvensk by

Foto: Jens Ganman på Facebook via Avpixlat

Omkring 40 asylansøgere fra Syrien og andre mellemøstlige lande blev nytårsaftensdag kørt til den lille nordsvenske by Grytan. Men her ville de i hvert fald ikke bo.

 

Asylansøgerne gik helt i baglås og nægtede at forlade bussen. De ville ikke bo i sådan sådan en lille kold by. De krævede at komme til Malmø eller en anden stor by.

 

”Jeg er 75 år og fra Mellemøsten, og så bliver jeg sendt til et sted som dette”, sagde en mand fra Syrien på 75 år til den lokale avis, Ôstersunds-Posten, og pegede på vejen med is og sne.

 

Myndighederne blev beskyldt for at lyve: vi fik ikke noget at vide om, at det var her vi skulle hen.

 

“Den syriske busbesættelse” får en del omtale i de svenske medier og udløser kritik:

 

“Vi har længe hørt påståede flygtninge klager over indkvarteringen, manden og charter private jetfly. Nu er turen kommet til klager over den manglende storstadspuls og over kulden. Og for at retfærdiggøre det ter de sig som små børn.” Det skriver Avpixlat, som kalder dem luksusflygtninge.

 

Personale på asylcentret ved ikke, hvad de skal gøre og har tilkaldt politiet. Men de siger, at de intet kan gøre for at få asylansøgerne ud af bussen.

 

En stor del af asylansøgerne er blevet i bussen natten over. Og her torsdag aften er bussen fortsat besat. Der bliver også talt om sultestrejke. (Sveriges Radio, Avpixlat, The Local)

 

En af de svenskere, der ikke tror sine egne øjne, da han kommer forbi er Jens Ganman. Han har taget de fotos, der kan ses over artiklen, og han skriver på facebook:

 

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Asylansøgerne har nogle urealistiske forventninger

Fredrik Bengtsson, som er talsmand for den svenske Udlændingestyrelse (Migrationsverket) siger, at asylansøgerne ikke selv kan bestemme hvor de skal bo. Der kommer så mange til landet, at det er helt urealistisk.

 

”Asylansøgerne har nogle gange en ide om, hvad de kan forventer i Sverige. Og når virkeligheden ikke står mål med forventningerne, så opstår der problemer.”

 

Men det kan myndighederne ikke gøre noget ved. De har nok at gøre med overhovedet at finde steder, som kan inddrages til asylcentre.

 

”Hvis de ikke vil forlade bussen, så er det op til dem selv at finde et sted at bo,” siger Fredrik Bengtsson.

 

Omkring 12 har accepteret myndighedernes tilbud. Tre har selv fundet er sted at bo.

 

Men 40 er blevet i bussen for at sikre, at den ikke køre og efterlader dem i Grytan.

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner
Svensk udlændingepolitik

Hver dag strømmer nye gruppe af asylansøgere fra Syrien og det øvrige Mellemøsten til Sverige, der er det land, som modtager flest flygtninge i Europa i forhold til antal indbyggere. Det giver store indkvarteringsproblemer.

Man skulle tro, at mennesker, der siger, at de er flygtet fra død og ødelæggelse, ville være glade og dybt taknemmelige over, at der er mennesker, som yder store ofre for at hjælpe dem.

 

Men sådan er det ikke med alle de asylansøgere fra Syrien Mellemøsten, som netop nu kommer til Sverige. Det er derfor man bruger udtrykket luksusflygtninge.

 

Stort pres på svenskerne

Når de mange asylansøgere kommer til Sverige, skal de indkvarteres, indtil de får opholdstilladelse

 

Det stiller enorme krav til den svenske Udlændingestyrelse – Migrationsverket. De skal oprette nye asylcentre i et højt tempo.

 

Det giver store problemer for svenskerne, som må se deres lokalsamfund dramatisk forandret.

 

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet

Lokale samlingspunkter blive inddraget til asylcentre. Traditionsrige og populære badehoteller, som betyder meget for mindre samfund bliver med kort varsel lukket for senere at blive åbnet som asylcenter. Det gør ondt på de lokale beboere.

 

Det er også svært for de mange små byer, som skal tage imod et meget stort antal asylansøgere. Små byer med nogle hundrede indbyggere skal fra den ene dag til den anden tage imod så mange syrere og andre asylansøgere, at indbyggertallet bliver fordoblet.

 

Det kan de 150 indbyggere i den lille by så tygge på. Udlændingepolitikken koster dem dyrt i skat. Og de må acceptere, at deres lokalsamfund kan blive drastisk forandret af de mange asylansøgere, som har en helt anden baggrund, end de selv har.

 

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=6058405

 

http://avpixlat.info/2015/01/01/syriska-bussockupationen-i-ostersund-fortsatter/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…