Video: De lokale handlende fortæller: ‘Asylansøgere har 500 Euro-sedler i lommen og smarte telefoner, vi ikke selv har råd til’

Den hollandske by Alphen a/d Rijn huser for øjeblikket omkring 1100 asylansøgere.

 

Det kan især mærkes langs de større veje og i et af byens store indkøbscentre. Asylansøgerne er nemlig på jagt efter en gratis Wifi-forbindelse, så de kan komme på nettet. Det giver dem mulighed for at komme gratis i kontakt med familien hjemme i Syrien og Tyrkiet.

 

Det var efterhånden blevet så populært, at det blev en belastning for et stort indkøbscenter “De Baronie” og de små omkringliggende handlende. Efterhånder var der samlet flere hundrede asylansøgere.

 

Derfor har de butiksdrivende nu besluttet at sætte centrets Wifi-forbindelse ud af drift.

 

”Vi har haft et møde om, hvad vi kan gøre, og vi har diskuteret det med politiet for at finde den rette løsning. Politiet mener, at det er en god løsning at slå Wifi-anlægget fra, for så bliver det mindre attraktivt at hænge ud her,” siger en kioskejer.

 

Kioskejeren fortæller også, at nogle af asylansøgerne har mange penge på lommen. De kan have så store sedler, at det er svært for de handlende at veksle dem.

 

”Det er selvfølgelig frustrerende for den, der har en 500 Euro-seddel i hånden og som ikke kan bruge den. I går var der en mand som sagde: Du godeste her står jeg med 500 Euro og så kan jeg ikke bruge den!,” fortæller kioskejeren som prøver at hjælpe de velbeslåede asylansøgere videre til banken, så de kan få vekslet de store sedler.

 

Kioskejeren vil naturligvis gerne sælge varer til asylansøgerne, og de er venlige som for eksempel kvinden, som sælger burgere og pølser fra sin lille vogn.

 

”Hvis de opfører sig ordentligt, er det ok at de er her,” siger kvinden, som også har haft tid til at iagttage asylansøgerne.

 

”De har mobiler og gadgets som er meget prangende. Det er er alt sammen noget som vi borgere ikke har endnu,” siger hun:

 

Læs også
Video: Vera Lynn holdt modet oppe hos sodaterne under Anden Verdenskrig – hør hende synge: “We will meet again”

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…