Buschauffør protesterer mod syriske asylansøgere, der har kapret hans bus

Arkivfoto fra Sverige

Den lille by Grytan i det nordlige Sverige har fået et asylcenter. Det koster det svenske samfund mange penge, og det kan betyde store ændringer for det lille lokalsamfund. Men ingen har hørt de 150 indbyggere i Grytan brokke sig over det.

 

Til gengæld har nogle asylansøgere brokket sig helt vildt, fordi de ikke vil finde sig i, at de skal bo på et asylcenter i sådan en lille kold by.

 

Da de godt 40 asylansøgere fra Syrien og andre lande i Mellemøsten ankom til Grytan i bus, protesterede de voldsomt. Her ville de i hvert fald ikke bo. De ville til Malmø eller en anden storby.

 

De var så ophidsede, at de besatte bussen. Den måtte ikke køre og efterlade dem i den lille kolde by. Nogle indledte tilmed en sultestrejke.

 

Politiet sagde, at de intet kunne gøre.

 

På facebook bemærkede chaufføren kort, at han ikke bare havde mistet sin bus – hans computer var også blevet taget.

 

 

 

I medierne kunne man læse om asylansøgernes selvmelidenhed. De følte sig svigtet af de svenske myndigheder. Blandt de utilfredse kommentarer var følgende:

 

”Det er jo livsfarligt for mig at bo her.”

 

”Det er for langt fra byen. Det er for isoleret. Og det er for koldt”.

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

 

”Vi kommer direkte fra en krig. Den her bolig er for barsk for os. Vi kan ikke klare at være så isoleret i det her klima.” (snaphanen.dk)

 

Fredag aften kunne man så læse, at besættelsen af bussen er ophørt. Den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, har forhandlet med asylansøgerne. Og ifølge asylansøgerne er de blevet lovet, at de om tre måneder vil få deres egen lejlighed. Det vil Migrationsverket dog ikke bekræfte. (Avpixlat)

 

Mange svenskere har på facebook og andre stede ytret deres stærke vrede over de utilfredse asylansøgere.

 

”Hvis Grytans asylcenter er livsfarligt, så spekulerer jeg på, om disse mennesker er flygtninge. Jeg vover at påstå, at det drejer sig om 40 nytilkomne indvandrere, som har investeret penge i en rejse til Sverige og her præsenterer sig som syriske ”flygtninge”, fordi de ved, at alle syriske flygtninge får permantent ophold i Sverige. Men når de ikke får maksimalt afkast af deres investering, bliver de oprørte. (Nima Gholam Ali Pour.Drömmen om det nya landet, citeret efter snaphanen.dk)

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…