Voldsomt stigende udgifter til flygtninge og indvandrere rammer pensionister

Collage / skærmprint

“Mens masseindvandringen slår nye rekorder hver og hveranden uge og de svenske skattebetaleres milliader pumpes ind i indvandringsindustrien, vokser antallet af fattige pensionister.” Det skriver Avpixlat på baggrund at oplysninger i svensk tv, SVT.

 

Næsten 225.000 pensionister i Sverige lever i dag under EU’s fattigdomsgrænse. Det fremgår af et indslag i svensk tv, som kan ses nederst i denne artikel.

 

Udviklingen er dramatisk. De 225.000 er en fordobling siden 2005. Og den eksplosive vækst i fattige pensionister ser ud til at fortsætte, lyder advarslen fra Pensionisternes landsorganisation, PRO.

 

Pensionerne blev beskåret i 2010 under finanskrisen. Siden er lønningerne vokset, men pensionerne er ikke fulgt med.

 

I tv-indslaget møder man nogle af de pensionister som lever på eller under fattigdomsgrænsen, som den er defineret af EU. De har en indkomst, der er 60 procent af landets gennemsnitsindkomst. som er definitionen på at være fattig. Det er i dag 11.000 kroner om måneden.

 

Hvis alle pensionister skulle op over fattigdomsgrænsen, ville det betyde en årlig merudgift på 4,5 milliarder kroner for den svenske stat. Og det er der ikke råd til.

 

Stærkt stigende udgifter til asylansøgere og flygtninge

Samtidig vokser udgifterne til de mange asylansøgere, som strømmer til landet. Der bliver hele tiden givet nye bevillinger. Og nu er der sat 156 milliader kroner af til området over de næste fem år.

 

Der bliver hele tiden lejet og købt store bygninger, som bliver indrettet til asylcentre.

 

Dertil kommer udgifterne til asylansøgerne, når de er blevet godkendt som flygtninge og skal have en bolig, på sprogskole, have børn i institutioner osv.

 

Bidrager ikke til væksten

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Desværre kan svenskerne ikke regne med at de mange flygtninge, som får fast ophold i Sverige betyder en øget økonomisk vækst. Tværtimod har flere økonomer som for eksempel Tino Sanandaji vist, at svensk økonomi slet ikke er vokset pr indbygger i perioden 2010 til 2015, hvor der kom særligt mange flygtninge og indvandrere til landet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…