Det lykkedes at få asyltallet ned i juli måned – men det kan hurtigt ændre sig

Colourbox

De nye asyltal er ventet med spænding, fordi de kan give et fingerpeg om effekten af regeringens stramninger på asylområdet.

 

Tallene for juli måned der netop er offentliggjort, viser er fald i antallet af asylansøgere i juli måned.

 

Medens antallet af asylansøgere i løbet af årets første seks måneder ligger stabilt på samme niveau som i samme periode sidste år, er antallet af asylansøgere i juli måned noget lavere.

 

Antallet af asylansøgere faldet med cirka 400

I årets syv første måneder søgte således 5.174 personer asyl i Danmark mod 5.595 personer i samme periode sidste år, fremgår det af de asyltal, Udlændingestyrelsen netop har offentliggjort.

 

I nogle måneder har der været en mindre stigning. Men i juli måned faldt antallet af asylansøgere fra 1.733 i juli 2014 til 1.038 i juli 2015.

 

Regeringen indgik 1. juli en aftale med Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative om en integrationsydelse, som er lavere end den ydelse flygtninge fik under den Socialdemokratiske regering.

 

Den lavere ydelse er ikke trådt i kraft. Men den var et stort tema i valgkampen og har også fyldt meget i debatten efter valget.

 

Men selv om den lave ydelse har haft en effekt på tilstrømningen, så kan den vise sig slet ikke at stå mål med den øgede tilstrømning som følge af den regulære folkevandring fra Mellemøsten og Afrika til europa. Derfor kan tallene meget hurtigt stige igen.

 

Syrere og eritrianere udgjorde halvdelen

Det er fortsat syrere og eritrianere, der udgør over halvdelen af de personer, der søger asyl i Danmark.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

I året første syv måneder søgte således i alt 2.142 syrere asyl i Danmark. Det tilsvarende tal for asylansøgere fra Eritrea lå på 801.

 

Også blandt statsløse, hvilket primært vil sige palæstinensere, er Danmark populært som asylland. Ialt 347 statsløse personer søgte i årets syv første måneder asyl i Danmark.

 

Antallet af somaliske asylansøgere er til gengæld jævnt faldende fra 33 i januar i år til syv i juli. Hidtil har 159 somaliere søgt asyl i Danmark i år.

 

Over 5.000 syrere har søgt om familiesammenføring

Konsekvenserne af den lempelige asylpolitik under den tidligere regeringen viser sig fortsat. Dels i antallet af opholdstilladelser, dvs asylansøgere som får status som flygtning, dels i antallet af familiesammenføringer.

 

Antallet af opholdtilladelser er nærmest eksploderet. Medens der i 2014 blev givet ialt 6.104 opholdtilladelser til asylansøgere, er det antal allerede overskredet her i løbet af årets syv første måneder og nåede ifølge Udlændingestyrelsen op på hele 6.703 tilladelser per 31. juli 2015.

I hele 2014 søgte ialt 4.767 syrere om familiesammenføring. Det antal er forlængst nået.

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

Således nåede antallet af syriske ansøgninger om familiesammenføring op på 5.279 alene her i årets syv første måneder. Det er over 500 flere end i hele 2014.

 

Samme forhold gør sig gældende for statsløse, hvor 831 personer i årets første syv måneder søgte om familiesammenføring mod 529 sidste år.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…