96-årige Toni, som var hele byens bedstemor, blev myrdet – gerningsmanden havde bare lyst til at slå en ihjel

RTinieuws/TV

En dag i marts var Toni på 96 år på vej hjem fra købmanden med sin rollator. Tæt på hjemmet angreb en mand hende bagfra med en kniv. Hun blev stukket flere gange i maven. Blodet fossede ud på fortovet, da hun slæbte sig de 10 meter til sit hjem, hvor hun selv ringede efter en ambulance.

 

Hun blev opereret i to timer, kom til bevidsthed men døde senere.

 

Mordet var udtryk for en form for møde mellem det europæiske samfund, som vi kender det og den ny virkelighed med masseindvandring.

 

Toni var sindbillede på det gamle Europas værdier

Alle i bydelen kendte Toni.

 

Toni var et levende eksempel på nogle af de værdier, der har skabt velfungerende europæiske samfund.

 

Hun havde tillid til andre og de havde tillid til hende. Hun klarede sig og forventede at andre også var ansvarsbevidste.

 

En livsglad, social og selvstændig kvinde.

 

Hun boede i et af de gamle arbejderkvarterer i amsterdam i Holland. Det er nu blevet hjemsted for kunstnere, studerende og turister. Men hun blev boende, og blev en institution. Alle kendte Toni, hun blev hele områdets bedstemor.

 

Hun havde boet i det samme hus i 78 år. Hun havde i mange år en kiosk sammen med sin mand. Da han døde for 15 år siden blev hun boende i huset og klarede sig selv.

 

For tre år siden, da hun havde boet i sit hus i 75 år, blev hun opsøgt af en tv-station, som gav hende en gave og interviewede hende i respekt for hendes betydning for området.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

Man kan se indslaget i bunden af artiklen.

 

Men nu er hun død.

 

En mand for hvem de europæiske værdier ligger fjernt

Den 20. april tog en ung mand fra Arnhem til Amsterdam. Men sig havde han en kniv. Han ville hævne sig på sin far, der havde slået ham,  ved at dræbe et tilfældigt menneske.

 

Det blev en hollandsk kvinde på 96 år med rollator.

 

Manden selv var en asylansøger på 24 år fra Irak. (Het Paroll via RTinieuws/TV)

 

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

Han var tilsyneladende en af de mange asylansøgere som netop nu strømmer over grænserne i Sydeuropa.

 

De er typisk kommet, fordi de vil væk fra forfølgelse, fattigdom og usikre vilkår i hjemlandet. Eller de vil ganske enkelt have et bedre liv.

 

De er ikke kommet, fordi de holder af Holland og hollænderne.

 

De kender af gode grunde ikke meget til det lande, de tilfældigvis havner i. Ayaan Hirsi Ali som selv var somalisk flygtning i Holland har blandt andet i bogen Ayaan beskrevet hvor fjernt landet og befolkningen var for hende og de andre asylansøgere. De kendte ikke sproget eller den sociale omgangsform, og de så på landet med ligegyldighed eller fjendtlighed. De kommer fra en ikke-vestlig og ofte muslimsk kultur, som bygger på helt andre værdier end de europæiske.

 

Den politisk korrekte elite har ansvaret

Man kan ikke fortænke mennesker fra ikke-vestlige lande som Iraq i at søge et bedre liv i Europa.

 

De virkelige forbrydere er den politisk korrekte elite som har ansvaret for masseindvandringen til Europa. De har generelt set udviklet en stor ligegyldighed i forhold til de europæiske værdier. De værdier, Toni repræsenterede. Men det er typisk heller ikke dem, der betaler prisen for masseindvandringen.

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

 

De er mennesker som Toni. Og det er de værdier som Europa bygger på.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…