9-årig Emilie trodser hver dag trafikken for at hjælpe sin syge mor og søskende – nu er hun Årets Trafikhelt 2015

Emilie Overgaard Christensen (Foto: Børneulykkesfonden)

Emilie Overgaard Christensen hjælper sin mor, der er alvorligt syg, med at få hverdagen til at hænge sammen. Med cykelhjelm og reflekser henter og bringer hun sine søskende fra børnehave og skole – og derfor har Emilie vundet prisen som Årets Trafikhelt 2015.

 

En alvorlig tarmsygdom og mange besøg på sygehuset gør det svært for Emilies mor at hente og bringe sine børn til skole og børnehave. Men uden brok og sure miner sørger Emilie for, at sine søskende kommer sikkert frem, når der er behov for hjælp til at få hverdagen i Bjerringbro til at hænge sammen. Emilie klarer alt fra at få børnene i tøjet til, at de små går inderst på fortovet, hvor det er mest sikkert.

 

Det er Emilies mor, der har indstillet Emilie til prisen. I indstillingen skriver hun, at Emilie er det mest hjælpsomme og kærlige menneske, hun kender. ”Hun har så meget fortjent at vinde, som et kæmpe klap på skulderen, for hun er med til at få vores familie til at hænge sammen og gøre vores dagligdag mere tålelig trods vores hårde odds”, udtaler Emilies mor.

 

Årets Trafikhelt 2015 kåres som en del af kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde – en trafikkampagne, der i mere end 10 år har uddannet børn i at færdes mere sikkert i trafikken.

 

Prisen blev overrakt d. 1. august på Egeskov Slot til Falck Dagen, hvor de fem børn, som har gjort den største forskel i trafikken, var inviteret sammen med deres familier. Udover titlen som Årets Trafikhelt 2015 vandt Emilie en Trafikhelt-statuette og en iPad Air 2, som tak for den forskel hun gør i trafikken.

 

Om kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde

 

 

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde er en trafikkampagne, der sætter fokus på at blive set i trafikken blandt skolebørn fra 2.-4.klasse. Formålet med kampagnen er at lære børn, hvordan de som cyklister og fodgængere omgås store lastvogne i trafikken. 

 

Kampagnen eksisterer på initiativ af DTL, som er vognmændenes brancheorganisation, 3F Transport-gruppe, som er chaufførernes fagforening, Danske Fragtmænd A/S, Energiselskabet OK, Volvo Trucks, Codan og Børneulykkesfonden. Disse virksomheder og organisationer finansierer ikke blot projektet, men deltager aktivt i events og undervisning, og ønsker på den måde at yde en aktiv indsats for at styrke mindre børns trafiksikkerhed i forhold til den tunge trafik og samtidig forbedre adfærden i transportbranchen.

I 2015 modtager mere end 7.000 børn undervisning, og de har alle fået udleveret sikkerhedsveste og refleksbånd. Siden kampagnens start for 12 år siden har ca. 93.000 børn modtaget undervisning.

 

Læs mere om Trafiksikkerhed i Øjenhøjde på www.trafiksikkerhed.info

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…