40.000 arbejdspladser – til østarbejdere?

Colourbox

Det ser flot ud, når Socialdemokraterne med Helle Thorning Schmidt i spidsen i denne tid har plastret landet til med plakater om, at de har skabt 40.000 arbejdspladser.

 

Umiddelbart mener jeg dog ikke, at der er nogen særlig anledning til at tro, at disse arbejdspladser er kommet danskerne til gavn.
I øjeblikket er der ifølge tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering 96.500 arbejdere fra Østeuropa i Danmark.

 

Til sammenligning var tallet i 2010, inden Helle Thorning kom til magten, 47.199.

 

Tallet har været støt stigende i hele den tid, Helle Thorning har siddet som statsminister.

Helle Thorning Schmidt har før udtalt at hun er europæer helt inde i hjertet. Derfor er det nok ligegyldigt for hende, om de arbejdspladser, som de påstår at have skabt er gået til østeuropæere.

 

I mine øjne er det dog at tale usandt til befolkningen, når det viser sig, at mange af arbejdspladserne slet ikke er besat af danskere.

 

I Dansk Folkeparti vil vi også skabe arbejdspladser. Men vores førsteprioritet er nu en gang, at arbejdspladserne først og fremmest skal gå til de arbejdsløse danskere.  Det er sådan det burde være.

 

Udlændingepolitik handler også om arbejdskraft

Jeg plejer normalt at skrive om asylpolitikken, familiesammenføringsreglerne, statsborgerskab mm. Men udlændingepolitik er mere end det. Det er også et spørgsmål om den arbejdskraft, som kommer udefra den store verden, om det nu er Pakistan eller Polen.

 

I Dansk Folkeparti har vi det sådan, at Danmark kun skal have den udenlandske arbejdskraft, som vi reelt har brug for. Og når den så kommer, så den bør i altovervejende grad komme fra et vestligt land frem for et ikke-vestligt land. Det er et spørgsmål om kultur, og et spørgsmål om hvilket samfundssyn, der er fremherskende i de enkelte lande.

 

Den arbejdskraft der er behov for

Så hvis vi har brug for arbejdskraften, så vælger jeg hellere den fra Polen end fra Pakistan. Men tilbage står, at arbejdskraften kun skal komme, hvis der rent faktisk er brug for den, og så længe arbejdskraftindvandringen ikke er med til at skabe nye parallelsamfund.

 

Læs også
Inger Støjberg vraget – både Venstre og Socialdemokratiet glider nu væk fra den stramme udlændingepolitik

Der er altså, efter vores opfattelse, en række hensyn at tage. De hensyn vanskeliggør EU-reglerne om den frie bevægelighed. Det er ikke min opfattelse, at der i regeringen eller i det hele taget i blandt de EU-positive partier er en vilje til at gøre op med de nuværende regler. Men det er det, der er brug for.

 

Jeg håber, at den dag kommer, hvor et flertal i Folketinget vil sige, at vi kun tager den arbejdskraft, som der rent faktisk er behov for, og vi vil tilstræbe, at den, når den så kommer, kommer fra vestlige lande.

 

Det er også udlændingepolitik, og det er et problem, når indvandringen bruges til at øge arbejdsudbuddet.

 

Det er et problem, når regering og Folketing acceptere en så voldsom tilstrømning af østeuropæere samtidig med at vi har en arbejdskraftreserve iblandt danskerne, og jo sådan set også iblandt de mange ikke-vestlige indvandrere og efterkommere, som allerede er i Danmark.

 

Jeg har faktisk den opfattelse, at der er mange danskere, som gerne vil ud og arbejde, men som har svært ved at konkurrere med de vilkår, som en del østeuropæere er villige til at acceptere.

 

Her burde regering og Folketing sætte ind, og f.eks. stille krav om at østeuropæere kun må tage arbejde i Danmark, hvis de kommer fra et land med et tilsvarende lønniveau.

 

Læs også
De fleste deltidsansatte ønsker ikke fuld tid

Martin Henriksen. Udlændinge- og integrationsordfører, Dansk Folkeparti.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…