Natascha og Matilde Marie har allerede tre virksomheder, og de har mod på mere

Privat

Natascha Cortz Wammen og Matilde Marie Christensen på 20 og 22 år, ligner på mange måder deres jævnaldrene. De blev studenter fra Handelsgymnasiet i Aalborg sidste sommer, og efterfølgende startede de på en videregående uddannelse på University College Nordjylland. Alligevel har de gjort noget, som de færreste i deres alder kan prale af.

 

Natascha og Matilde har sammen startet tre virksomheder indenfor et år, ved siden af deres uddannelser. Nu har de begge taget en pause med studierne, for at satse fuldt ud på at opbygge deres virksomheder og forfølge deres drøm.

 

Tre virksomheder

Allerede i 3.g startede de deres første virksomhed, Dig, Mig & IT, hvor de tilbyder IT-undervisning til ældre i eget hjem. Mens de gik på UCN, startede de to virksomheder mere. FunDress hvor de sælger kostumer til karneval og fastelavn, også det nyeste skud på stammen Erayba DK.

 

Erayba DK er eneforhandler af eksklusive hårprodukter af mærket Erayba, som kommer fra Spanien. Virksomheden sælger produkterne over web-shoppen erayba.dk og gennem frisørsalonerne.

 

Da pigerne blev tilbudt eneforhandlingen af mærket i Danmark, var de ikke i tvivl. De stoppede begge på deres videregående uddannelser, for at satse fuldt ud på denne chance.

 

”Da vi blev tilbudt at være eneforhandler og distributør af mærket i Danmark, så vi det som en kæmpe mulighed. Nu havde vi endelig chancen for at bygge en virksomhed op, som vi havde drømt om.” Siger Matilde Marie Christensen.

 

En lang arbejdsuge

De arbejder mellem 70-100 timer om ugen på Erayba DK og på deres IT-undervisning. Mens andre studere, arbejder de i deres virksomheder. Her skal der pakkes ordre, laves budgetter, markedsføring, snakkes med kunder, forhandles med frisører og laves andre arbejdsopgaver.

 

De har ingen garanti for at det lykkedes dem, men de tror på det og vil ikke bytte det, for noget andet.

 

”Det er fantastisk at have sin egen virksomhed, og se den vokse. Allerede nu har vi fået godt gang i Erayba, også selvom vi først overtog forhandlingen i juni. Det er bestemt det hele værd.” Siger Natascha Cortz Wammen.

 

Læs også
20 tips til at undgå at fejle som iværksætter

Foredrag om iværksætteri

Ved siden af virksomhederne, er de to unge iværksættere begyndt at holde foredrag og undervisningsforløb på folkeskoler, for at inspirere andre unge.

 

”Dengang vi gik i folkeskole var der ingen der fortalte os, at det var en mulighed at blive iværksættere. Vi synes de unge skal kende til muligheden. Derfor tager vi ud og inspirere med vores historie. Vi fik selv utrolig meget ud af at starte mens vi studerede.” Fortæller Matilde Marie Christensen.

 

Mens Natascha forsætter: ”Man kunne pludselig bruge fagene i skolen på en helt ny måde. Det hele gav bare mere mening, fordi man pludselig kunne relatere undervisningen til virkeligheden.”

 

De har allerede været ude og holde flere forløb på folkeskoler, hvor de har lært de unge om hvad det vil sige at være iværksætter. Her har eleverne prøvet kræfter med at udvikle deres egen fiktive virksomhed, hvilket har været en stor succes.

 

Pigerne har ambitioner

Fremtiden er for de unge iværksættere er også klar. De vil ind og konkurrere med de større producenter af hårprodukter på markedet. Om der kommer flere virksomheder på sigt, kan heller ikke udelukkes.

 

Læs også
Indvandrere lancerer nyt tøjmærke med mellemøstlige budskaber

”Lige nu lægger vi alt vores energi i Erayba DK og Dig, Mig & IT, også er planen at vi senere skal forsætte på vores uddannelser. Om der kommer flere virksomheder undervejs, kan ikke udelukkes. Hvis vi får en god ide, som vi tror på, så følger vi den”. Siger Matilde Marie Christensen.

 

Hvis du kunne tænkte dig at læse mere om Dig, Mig & IT, om deres oplæg, eller købe nogle nye hårprodukter så kan du følge disse links HER og HER.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…