Vores udlejer er gået konkurs – Hvordan vil det påvirke os?

Advokat Søren Vasegaard Andreasen, Jensen Advokatfirma, besvarer spørgsmål om lov og ret. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected] Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.

 

Spørgsmål:

VI har de sidste par år boet i en lejlighed i en mindre ejendom. Forleden dag fik vi brev fra en advokat, at vores udlejer er gået konkurs, og at vi nu skal indbetale huslejen til advokaten i stedet.

 

Risikerer vi at blive opsagt, nu hvor udlejer er gået konkurs? Og mister vi vores depositum?

 

VI håber du kan give os svar, så vi igen kan sove roligt om natten.

 

Svar:

 

At jeres udlejer er gået konkurs påvirker ikke jeres lejeaftale. Det kan højest give nogle praktiske problemer i en periode. I første omgang overtager konkursboet alle forpligtelser som udlejer, og sidenhen vil ejendommen blive solgt til en ny ejer, som derefter vil være jeres nye udlejer.

 

Hverken konkursboet eller den nye ejer kan opsige jer.

 

Jeres depositum er også beskyttet. Den til enhver tid værende ejer af ejendommen hæfter for tilbagebetalingen af jeres depositum. Dette uanset om vedkommende har købt ejendommen i fri handel eller på en tvangsauktion.

 

I kan derfor tage det helt roligt. Opstår der praktiske problemer, såsom forespørgsler omkring vedligehold, skal I i første omgang kontakte advokaten som bestyrer konkursboet, da han har overtaget ansvaret for ejendommen, indtil den bliver solgt videre.

 

Læs mere om lejeloven på www.lejeret.com

Læs også
Bettina er chokeret: Hun bliver nu smidt ud af sin lejlighed gennem 16 år for at give plads til asylansøgere

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…