Der bliver gået til stålet under Folketingets afslutningsdebat i dag. Mere end vanligt.
Det skyldes for det første, at valget nærmer sig. For det andet skyldes det Lars Løkkes krise.
Løkke og Venstre har stærkt brug for at gå politisk i offensiven mod regeringen for at rykke opmærksomheden væk fra personproblemerne.
Omvendt vil regeringen gøre alt for at skubbe yderligere på den svækkelse af Venstre og blå blok, som Løkke-sagen har medført.
Der er udsigt til, at Thorning fra nu af vil bruge tre våben for at udnytte Løkkes krise. Og hvis Thorning drager til EU, vil hendes efterfølger gøre det samme.
Løkke som leder
For det første vil Thorning forsøge at så tvivl om Løkkes troværdighed som leder.
Hun har jo selv været under kraftig beskydning fra blå blok for at være en svag og passiv leder. Nu vil hun forsøge at vende kanonen.
Man kan se frem til, at den socialdemokratiske valgkamp vil køre meget på Løkke. Vælgernes manglende tillid til Løkke i øjeblikket er de rødes absolut stærkeste kort.
Det betyder ikke, at der vil blive talt meget om Løkkes pengesager. På det punkt vil Thorning fortsat holde sig tilbage, fordi Løkkes vanskeligheder kører helt af sig selv.
Men Socialdemokraterne vil i deres politiske kritik spille på den skepsis, som Løkke har efterladt hos vælgerne.
Når de angriber ham for ikke at fortælle, hvor pengene til skattelettelser skal komme fra, vil budskabet mellem linjerne være, at han jo ikke har styr på pengene.
De vil forsøge at få vælgere til at stille sig spørgsmålet: Kan man betro denne mand ansvaret for at lede Danmark, når han ikke engang kan finde ud af sine egne pengesager?
Sparsommelighed
For det andet vil man bruge Løkkes tillidskrise hos vælgerne til at udråbe Venstres politik som velfærdsfjendtlig eller direkte asocial.
Den form for angreb har Socialdemokraterne allerede kørt længe. Man har udmalet, hvor hårdt Løkkes mål om nulvækst vil ramme de svage grupper i samfundet og de offentligt ansatte.
Men nu kan man yderligere spille på vælgernes indtryk af, at Løkke ikke har været så sparsommelig, når det gjaldt ham selv.
Venstres modargumentation er, at der er brug for at styrke de private virksomheder i forhold til det offentlige. Erhvervslivets omkostninger skal sænkes yderligere for at styrke konkurrenceevnen og dermed skabe arbejdspladser.
Samtidig er Venstre også begyndt at bruge en anden type argument: Man peger på, at regeringen nok vil bruge ekstra penge til visse ting, men på de fleste områder regner den jo også med nulvækst (eller endda minusvækst).
Når Thorning kræver et svar fra Løkke på, hvor han vil spare, kan Løkke spørge Thorning, hvilke områder hun vil tvinge til nulvækst eller minusvækst.
Det er et absolut brugbart politisk argument. Men Løkkes krise forærer rød blok nogle points i den debat.
Forsøg på at ramme Thulesen Dahl
For det tredje vil Thorning bruge Lars Løkkes krise som et våben mod Kristian Thulesen Dahl. Den side af sagen har været lidt overset.
Løkkes krise sætter ikke kun Venstre under pres. Den gør også vilkårene vanskeligere for Dansk Folkeparti.
For Socialdemokraterne er det på sin vis vigtigere at få skovlen under Dansk Folkeparti end under Venstre. For Thorning skal først og fremmest hente vælgere tilbage fra Thulesen Dahl.
Gennem længere tid har Socialdemokraterne tordnet mod, at Dansk Folkeparti peger på Løkke som statsminister. Pointen har været, at Løkke jo vil føre en helt anden økonomisk politik end den, Thulesen Dahl lægger op til.
Med med Løkke-sagen har denne socialdemokratiske kritik fået en mere personlig drejning. Vælgernes svigtende tillid til Løkke vil nu blive brugt til at forsøge at bringe Thulesen Dahl i forlegenhed: Er det den type politisk leder, I ønsker?
Thulesen Dahls stærkeste gengældelsesvåben er naturligvis, at han selv nyder stor tillid hos vælgerne. Han er den partileder, som de giver den mest positive vurdering. Alligevel kan Løkkes problemer koste Dansk Folkeparti nogle stemmer.
Hvornår udskrives valget? Og hvem udskriver det?
Meningsmålingerne varierer i øjeblikket. I nogle af dem ligger rød og blå blok næsten lige. I andre har blå blok stadig en klar føring.
Thorning står nu med en vanskelig vurdering:
Skal hun regne med, at Løkkes nedtur har nået bunden? I så fald vil det være i hendes interesse at slå til med et valg, før han rejser sig. Selv om det betyder, at hun skal tage en chance.
Eller kan Løkkes krise udnyttes til at trænge blå blok endnu længere tilbage i den kommende tid? I så fald vil det være i hendes interesse at vente med valg.
Foreløbig kommer en sommer, hvor meget kan ske. Endnu mangler de store forhandlinger om vækstplan og beskæftigelsesreform.
Og måske bliver det slet ikke Thorning, der udskriver valg, når den tid kommer. Hun kan være på vej til EU.