Video: Nu har man hørt det med: Utilfredse syriske flygtninge truer med at forlade landet!

SVT

I den svenske by Strömsund har man fået en usædvanlig sag på halsen.

 

Kommunen modtog i oktober en syrisk familie på fire søstre og deres far, der kom som FN-kvoteflygtninge. De blev installeret i en lejlighed på tredje sal.

 

For nogle dage siden blev faderen så syg, at han måtte indlægges akut på sygehuset. Han lider af Alzheimers, men det er ikke klart, hvad det akutte problem var.

 

Da faderen blev udskrevet igen, nægtede søstrene at vende tilbage til lejligheden i Strømsund. De sagde, at lejligheden var kold, og at sengene var dårlige for deres fader.

 

Samtidig klagede de over, at der ikke var elevator, så faderen kunne komme ned fra tredje sal. Og der var et badekar, som det også var besværligt at bruge.

 

På kommunen har man forklaret søstrene, at de blev installeret i denne lejlighed, fordi man først meget sent fik besked om, at familien havde særlige behov. Og de er blevet bedt om at have tålmodighed, indtil man kan finde en anden løsning.

 

Men det har ikke stillet søstrene tilfreds. De siger, at de ikke føler sig sikre i Sverige, og at ingen lytter til dem. Og de kræver flytning til en anden kommune.

 

Truslen

Nu spiller de så ud med en trussel, der siger noget om, hvordan de opfatter det svenske samfund som en slags tjenende ånder for dem og deres behov:

 

De truer med at forlade landet, hvis kommunen ikke makker ret!

 

Det har man da vist aldrig hørt før: flygtninge, der tror, at de kan true med at rejse hjem igen.

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

Det eneste naturlige svar vil selvfølgelig være at fortælle dem, at der er noget, som de helt har misforstået. Og at de selvfølgelig kan rejse hjem igen, hvis de ønsker det – men i så fald er det udtryk for, at de ikke er så meget flygtninge, at det gør noget.

 

Men i Sverige er det ikke helt til at vide. Der skal ikke mange anklager til fra flygtninge og indvandrere, før svenske myndigheder bliver grebet af dyb skyldfølelse og begynder at overveje, hvordan de kan gøres tilpas.

 

Vi får se. Måske er denne ”trussel” trods alt et nummer for langt ude, selv for svenskerne.

 

Hvis du ikke kan se videoen neden for så klik ind på linket og se den her:

 

http://avpixlat.info/2014/11/17/syriska-kvotflyktingar-missnojda-med-lagenhet-hotar-lamna-sverige/#more-133463

 

(SVT, Avpixlat)

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner


 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…