Video: 30 unge i indvandrertæt område jager politiet på flugt med sten, tungt fyrværkeri og Molotov-cocktails

You Tube

Natten mellem lørdag og søndag gik omkring 30 unge til angreb på politiet i de indvandrertætte bydele Rågsved og Hagsätra i det sydlige Stockholm.

 

På videoen nedenfor, der er bragt på Aftonbladet TV, ser man politiet blive drevet tilbage og de unge følge efter dem.

 

Videoen blev optaget omkring kl. 22.30 af en beboer i området, der havde hørt sirener og et højt brag.

 

Man ser, hvordan en politibil med blåt lys bakker væk fra et kryds, mens den bombarderes med tungt fyrværkeri. Da den kører ind i billedet igen, kommer en Molotov-cocktail flyvende.

 

Politifolkene i deres biler må trække sig tilbage, og de unge jagter dem, mens de fortsat kaster fyrværkeri og Molotov-cocktails. Biler bliver stukket i brand, herunder nogle politibiler, og ruderne til det lokale politikontor bliver knust.

 

Beboere frygtede, at ilden skulle brede sig til flere biler og til huse i området.

 

Ifølge svensk TV (SVT) anholdt politiet 11 unge. Heraf var de syv under 18 år.

 

Sådan udviklede det sig

Det hele begyndte med, at disse unge invaderede en fest på en skole i Rågsved. Politiet var til stede for at holde øje med, hvad der skete. Det er jo i sig selv ret opsigtsvækkende, at en almindelig skolefest i et område som dette kræver politiets tilstedeværelse.

 

Men politipatruljen kunne ikke styre begivenhederne, da de unge bøller ankom og begyndte at smide det medbragte fyrværkeri og Molotov-cocktails mod betjentene.

 

Flere politifolk blev sendt til stedet. Nogle af dem forfulgte ballademagerne ind i en park, men måtte trække sig tilbage i en regn af sten og brandbomber. Og så udviklede tingene sig, som man ser på videoen.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

Voldsomhederne begyndte omkring kl. 21.30, og først kl. 23 havde politiet så meget kontrol over situationen, at brandfolk kunne komme ind i området og slukke bilbrandene.

 

Her regerer vi!

Politiet mener, at optøjerne var planlagte. De unge var maskerede. Og man fandt dynger af sten, som var samlede på forhånd, og færdiglavede Molotov-cocktails.

 

Det var altså ikke en tilfældig situation, der løb ud af kontrol. Der var tale om et målrettet angreb på ordensmagten.

 

De unges besked til det omgivende samfund var klar: Her regerer vi! Og vi er stærke nok til at smide politiet ud, når vi vil.

 

Området er præget af organiseret kriminalitet og fungerer i vidt omfang som et parallelsamfund, hvor politiet har store vanskeligheder med at opretholde lov og orden

 

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

Voksende folkelig frustration

De dramatiske begivenheder vidner om, hvor meget situationen er ved at komme ud af kontrol i dele af Sverige.

 

Frustrationen i befolkningen er voksende – den stærkt stigende opbakning til Sverigedemokraterne vidner om det. Også i andre borgerlige partier kan der nu i det små høres kritiske røster.

 

Det bliver interessant at se, hvor meget dette opbrud viser sig, når Sverige igen går til valg den 22. marts.

 

Men det vil fortsat være de politisk korrekte kræfter, der styrer. Og situationen er allerede kommet så langt ud, at det under alle omstændigheder bliver mere end svært at rette op.

 

De voldsomme optøjer i Rågsved og Hagsätra gør dette meget klart.

 

(Kilder: Aftonbladet TV, Avpixlat, SVT)

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…