Vestager stiller krav om mådehold, men det gælder ikke hende selv

Ved Det Radikale Venstres traditionsrige nytårsstævne i Nyborg i forrige weekend gentog partiets leder, Margrethe Vestager, at de borgere, der kan selv, skal selv. Det gælder også de ældre. Det kan jeg som borgerlig liberal vælger kun være helt enig med hende i.

 

Det, den kære radikale partileder skylder at fortælle og konkretisere, er imidlertid, hvad det egentlig er, partiet vil tage fra de veletablerede ældre? De kan nemlig heller ikke i dag få hverken varmehjælp, huslejetilskud, nedsat ejendomsskat, halv tv-licens eller mange af de andre foranstaltninger, De Radikale slynger om sig med.

 

Rabat på transport

Det eneste, man som pensionist kan få andel i, hvis man bare har en nogenlunde indkomst, er rabat på offentlig transport. Og det er vel egentlig ikke så galt, når man tænker på, at Vestager og alle hendes kolleger her kan lade sig transportere helt og aldeles gratis (!).

 

Så er der lige det med hjemmehjælpen, men så skal der vel også betales for lægebesøg og sygehusophold af de borgere, der har mulighed for at betale selv? Hvad er så efterhånden det politiske argument for at opretholde verdens højeste skattetryk?

 

Ministerpension til børnene

Men Vestager har ret i sin grundtese: Borgere, der kan selv, skal selv!

 

Det gælder naturligvis også ministre med en årsløn et pænt stykke over en million kroner plus alt det løse.

 

Udover den børnecheck, alle andre børnefamilier får, så kan ministres børn under 18 år samtidig hæve en årlig børnepension på ca. 18.000 kroner pr. barn (!)

 

Om den er skattefri, skal jeg lade være usagt, men hvad er argumentet for, at ministerfamilier, hvis husstandsindkomst typisk ligger langt over det, det store flertal af danskere skal få en hverdag til at hænge sammen med, skal have en pose skatteyderbetalte penge oven i hatten?

 

Nogle er mere lige end andre

Nej selvfølgelig – her gælder tesen om, at borgere, der kan selv, skal selv, naturligvis ikke! – Der er vel forskel på at være en del af den herskende klasse, som laver lovene i dette land, og så bare være en gemen pensionist, der gennem et langt arbejdsliv har tilladt sig at have opsparet en pension, der sikrer selvforsørgelse (!)

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

 

Grobund for politikerlede

De første skal have rigeligt med offentlige tilskud uanset behov, mens de sidste skal holdes i kort snor. Det er den slags hykleri og dobbeltmoral, der giver grobund for politikerlede.

 

Derfor efterlader budskabet fra De Radikale da også et uskønt billede af et parti, der totalt har mistet sine folkelige rødder. Set fra dette partis elfenbenstårn er det åbenbart bedre at give 7000 udlændinge (det er en stigning på 57% i de sidste tre år) fri adgang til velfærdsydelser efter blot 10 ugers arbejde i landet, mens luppen omvendt skal sættes på pensionister med et mangeårigt arbejdsliv og mange års skatteindbetalinger i rygsækken.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…