Kommune sendte børn i armene på dybt kriminel pædagog

Under overskrifter som ”Subhi viser vejen væk fra banderne” skrev Politiken i foråret 2013 i en række artikler begejstret om Høje-Taastrup Kommunes rollemodel for unge indvandrerøder, den dengang 32-årige statsløse palæstinenser, Subhi Mahmoud Hassan.

 

TV2 fulgte trop i hyldesten og brugte i både nyhedsudsendelser og debatprogrammer Subhi Hassan som ekspert, ligesom også den lokale presse ivrigt dyrkede den populære rollemodel, der var ansat som leder af den kommunale ungdomsklub U-Turn med det formål at holde de unge indvandredrenge ude af bandekriminalitet.

 

Og så var det pludselig slut

Men festen sluttede brat mandag den 9. september 2013, hvor Subhi Hassan blev anholdt af Københavns Vestegns Politi og senere på dagen ved Retten i Glostrup varetægtsfængslet og sigtet for grov vold.

 

I går, mandag den 3. februar, faldt så dommen over den tidligere kommunale rollemodel og ligeledes tidligere voldsdømte Subhi Hassan. Ét års fængsel for at være leder af et tæskehold, der stod bag to ualmindeligt grove overfald.

 

Af dommen fremgår det, at retten betragtede hans arbejde som kommunalt ansat rollemodel som en skærpende omstændighed..

 

Foruden Subhi Hassan blev fire andre dømt i sagen og fik mellem tre måneder og op til ét år og tre måneders fængsel. Blandt dem den tidligere rollemodels lillebror, der fik ét års fængsel.

 

Fik stukket pistollignende genstand i munden og mistede to fortænder

Under hele sagsforløbet har Subhi Hassan nægtet sig skyldig i anklagerne og hævdet, at det var løgne plantet af banden La Razza, der ville have ham væk, fordi han i sit arbejde forhindrede dem i at kapre de unge indvandredrenge som soldater.

 

Ifølge Subhi Hassan skulle La Razza således have presset nogle af bandens unge medlemmer til at lyve om et overfald, hvor en af dem, en 15-årigdreng, fik presset en pistollignende genstand i munden og mistede to fortænder.

 

Den forklaring troede retten ikke på, og Subhi Hassan blev dømt for at have deltaget i to grove voldhandlinger den 7. september samt opildnet til vold.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

I begge tilfælde skyldes volden en konflikt mellem Subhi Hassan og indvandrebanden La Razza

 

Det var i det første tilfælde af voldeligt overfald, at den 15-årige dreng, som var La Razza-tilhænger, fik stukket en pistollignende genstand i munden, som derefter blev trukket frem og tilbage med det resultat, at to fortænder blev revet ud.

 

Selve den handling vedkendte Subhi Hassans bror sig, medens de øvrige blev dømt for almindelig vold mod den 15-årige. Den kommunale rollemodel skulle ifølge dommen have opildnet sit tæskehold til at slå løs.

 

Blev stukket ned med kniv og sparket

Senere på aftenen blev den lokale leder af banden La Razza, El og hans lille bror opsøgt at Subhi Hassan og hans tæskehold.

 

El havde tidligere sendt SMS-trusler til Subhi Hassan, og El og hans lillebror opførte sig begge truende med knive, da Subhi Hassan og hans tæskehold dukkede op, men det endte med, at de blev gennembankede og stukket ned med knive.

 

Ifølge anklageskriftet, skulle den tidligere rollemodel og hans tæskehold have medbragt knivene, men retten troede på de tiltaltes forklaring om, at de ikke havde haft knive med, men havde vristet dem fra de to La Razza bandemedlemmer.

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

 

To vidner har beskrevet, hvordan tæskeholdet stod og sparkede på en person, der lå ned, og som først havde forsøgt at flygte, men var blevet indhentet og atter kastet til jorden.

 

I retten hævdede Subhi Hassan, at der var tale om nødværge, men det var der ingen der troede på, da nødværgen i så fald skulle bestå i, at fire mænd stod og sparkede til en mand, der lå ned og var såret af knivstik.

 

Ankede på stedet dommen til Østre Landsret

Den 33-årige tidligere klubleder og rollemodel havde af en eller anden grund ikke forventet at blive kendt skyldig. På trods af, at han havde erkendt at have deltaget i det sidste brutale overfald, var Subhi Hassan tydeligt rystet efterdomsafsigelsen og ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

 

”Det er den værste dag i mit liv,” sagde han efter dommen ifølge TV2 Lorry

 

I Høje-Taastrup Kommune er man ifølge TV2 Lorry ærgerlig over dommen, men vil ikke afvise, at man igen vil ansætte folk med kriminel baggrund, som det var tilfældet med Subhi Hassan.

 

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

 Kommunale rollemodeller begår i stigende grad kriminalitet

Af en undersøgelse, ”Gadeplansmedarbejdere i gråzonen”, som analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight offentliggjorde den 2. februar i år, fremgår det, at det i vid udstrækning har vist sig at være katastrofalt for kommunerne at ansætte tidligere kriminelle af anden etnisk baggrund end dansk som rollemodeller og gadeplansmedarbejdere.

 

Der er tale en spørgeskemaundersøgelse, som 79 kommuner har deltaget i, og for 14 procent af de deltagende kommune har ansættelserne givet direkte bagslag.

 

De oplyser således, at de har måttet fyre tidlige kriminelle gadeplansmedarbejdere, der i stedet for at holde de unge ude af kriminalitet, som de var ansat til, i stedet har begået kriminalitet sammen med de unge.

 

Kun et fåtal har positive erfaringer

I alt svarer 81 procent af de kommuner, der har deltaget i undersøgelsen, at de har mellem én og to tidligere kriminelle af anden etnisk baggrund end dansk ansat som gadeplansmedarbejdere.

 

Af dem svarer de 29 procent, at de har overvejende negative erfaringer, 48 procent svarer, at de har både negative og positive erfaringer, medens kun 16 procent erklærer, at de har overvejende positive erfaringer.

 

Læs også
Røde partier sætter Mette Frederiksen under stort pres for at give indvandrerne flere penge til velfærd på bekostning af danskerne

LG Insights undersøgelse skal danne grundlag for en konference om emnet engang i april måned.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…