Twitter forsøger at blokere for Islamisk Stat – nu svarer terroristerne igen

collage

De fanatiske islamister i Islamisk Stat har været ekstremt flittige og dygtige til at bruge Facebook, Twitter, YouTube og andre sociale medier.

 

Med et sandt bombardement af beskeder, billeder og videoer søger de hele tiden at vinde nye tilhængere og rekruttere hellige krigere. Samtidig fremviser de deres bestialske handlinger, som når gidsler har fået halsen skåret over, til skræk og advarsel for deres fjender.

 

Mandag tweetede en 18-årig britisk pige for eksempel følgende besked: ”Jeg vil have David Camerons hoved på et spyd.” Så er tonen ligesom angivet.

 

Fanatikerne har kunnet udnytte den enorme frihed, som Facebook og Twitter giver, til at skrive alt muligt.

 

Twitter er gået i aktion efter henrettelser af gidsler

Men efter henrettelserne af de to amerikanske gidsler, James Foley og Steven Sotloff har Twitter arbejdet på at blokere de kræfter, der viderebringer organisationens budskaber.

 

Det har udløst rasende reaktioner fra brugere, som synes at være forbundet med Islamisk Stat. Det fyger med trusler om, at ”ensomme ulve” vil slå ansatte hos Twitter ihjel.

 

Alle i Twitters hovedkvarter i Silicon Valley ved San Francisco skal vogte sig, for der kan stå en morder på deres dørtrin, lyder det truende.

 

Måske er det tomme trusler. Men når det drejer sig om Islamisk Stat, er det ikke godt at vide.

 

Det vil være et hårdt slag for Islamisk Stat, hvis organisationen får begrænset sine muligheder for at sprøjte propaganda ud på Twitter.

 

Den vestlige verdens frihed skal bruges til at bekæmpe den vestlige verden.

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

Hos Twitter er man i gang med at vurdere, hvor reelle disse trusler er.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…