Tror du, at det er tilfældigt, hvordan din hund besørger? Så tro om igen!

onlinedogschool.com

Ny forskning viser, at hunde bliver påvirket af jordens magnetfelt, når de besørger i det fri. Og det medfører en særlig adfærd, når der skal lægges hunde høm-hømmer. Læs mere

 

Næste gang du observerer en hund besørge i det fri, kunne du tage dit kompas frem, placere det langs hundens rygsøjle, og så ville du formentlig konstatere, at hundens hale enten vender mod syd eller nord, mens den er på hundetoilettet. Det skriver Berlingske (5.1).

 

Den besynderlige adfærd har en række forskere konkluderet efter at have undersøgt toiletvanerne hos ikke mindre end 70 hunde fordelt på 37 forskellige racer gennem en periode på to år. Observationerne blev foretaget af frivillige, der registrerede både retning og tidspunkt, men også vejr og terrænet blev noteret. De frivillige registrerede hele 5.582 tisseepisoder og 1.893 gange lavede hundene stort. Resultaterne af forskningen er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Frontiers in Zoology.

 

Forskerne fandt frem til, at det var små variationer i polariteten i jordens magnetfelt, der afgjorde, hvordan hundene placerede sig i toiletstillingen. Når magnetfeltet var roligt, indtog hundene således en nord-syd-position. Var magnetfeltet ustabilt blev hundenes høm-høm-retning tilsvarende forstyrret (Frontiers in Zoology). Forskerne påviste, at hundene ikke alene foretrak en nord-syd retning, men også at de forsøgte at undgå en øst-vest retning.

 

Forskerne har tidligere undersøgt græssende kreaturer og fundet ud af, at køer gerne stiller sig i nord-syd-position, hvis marken er flad. Det samme retningsmønster er også observeret hos krondyr og råvildt i Tjekkiet, skriver Berlingske.

 

Med høm-høm-undersøgelsen har forskerne for første gang direkte påvist, at pattedyrs adfærd er påvirket af og kan forudsiges af geomagnetisme, ligesom man kender det fra trækfugle, der navigerer efter jordens magnetfelter.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…