Østeuropæiske tiggere snyder de mennesker, der hjælper dem

På en gade i Sverige sidder en krumbøjet mand med et lille papbæger, som de forbipasserende kan lægge penge i. På fortorvet ved siden af ham ligger en krykke.

 

Men er manden virkelig handicappet?

 

Det satte en forbipasserende sig for at undersøge.

 

Han ventede til manden rejste sig for at forlade den plads, hvor han sad og tiggede. Så tændte han for kameraet på sin mobiltelefon.

 

Resultatet kan man se i videoen her. Manden går fint uden brug af krykken.

 

Se videoen:

 

 

Samme type fup afsløret i Danmark

Sidste sommer afslørede det danske TV-program, Station2, den samme type svindel. Det skete i en udsendelse, der handlede om tricktyve, tiggere og platugler fra Østeuropa. I udsendelsen viste man blandt andet de tricks og numre, østeuropæerne benytter sig af for at trække flere penge ud af danskerne.

 

Et af trickene er at gøre sig mere ynkelig, end man er.

 

En af de virkelig ynkelige, som Station2 stødte på, var en kvinde, der var så handicappet, at hun knap nok kunne holde sig oprejst med et par krykker. Hun slæbte sig rundt på Strøget i København, mens hun bedende rakte et lille papbæger frem mod de forbipasserende.

Læs også
To rumænere begik 100 indbrud i Nordjylland

 

Station2 fattede mistanke og fulgte efter hende, da hun forlod Strøget.

 

Og minsandten: Da hun kom ind i en sidegade, blev hun på mirakuløs vis fuldstændig helbredt og begyndte at gå normalt, uden krykker og på lige raske ben.

 

 

Da Station2 prøvede at kontakte hende, forsvandt hun.

 

En rumænsk mand bekræftede i programmet, at nogle af hans landsmænd bruger den slags tricks for at tjene flere penge. Han tiggede også selv, men sagde, at han var syg. Og han var altså rigtig syg, sagde han.

 

Sommeren er højsæson for svindlere, tyve og andre kriminelle, der kommer rejsende hertil fra især Østeuropa – en del af dem er romaer. De er så dygtige til tricktyverier, at ofrene ofte ikke opdager, hvad der er sket, før de kommer hjem.

Læs også
Udenlandske kvinder udnytter på det groveste svage, gamle mennesker – hjælp politiet med at finde dem

 

“Det har længe været så organiseret, at østeuropæerne kommer hertil i busser, og ved ankomsten får de udleveret falske sygesikringsbeviser”, fortalte Ole Skou, der står for hjemløseavisen “Hus forbi” sidste sommer til BT.

 

Nordsjællands Politi

Det var ikke kun i Københavns Politiet, som havde travlt. Problemerne med østeuropæerne fandtes i de fleste større provinsbyer allerede sidste sommer.

 

En af betjentene fra Nordsjællands Politi fortalte til Station2, at han var meget træt af denne gruppe kriminelle. De narrede godtroende mennesker, der går ud fra, at de vil dem det godt.

 

Han havde især svært ved at klare, at de gik direkte efter ”svage mennesker”.

 

I Danmark, Sverige og andre lande vil denne sommer bringe mere af den slags.

 

Læs også
Vi risikerer, at kriminelle fra store dele af verden samles i Danmark – uden at vi kan slippe af med dem

Mange af tyvene og svindlerne bliver på forskellig vis hjulpet af det danske samfund og de andre samfund, der tager imod dem. Så først trækker de penge ud af skatteyderne, og så snyder de dem på gaden bagefter.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…