Islamisk Stat er iblandt os – de har oprettet en fraktion i Danmark og holdt møde i Vejle

Norge - Syrien - Danmark

Tirsdag aften lagde Islamisk Stat en video på nettet. Den viste hvordan den amerikanske journalist James Foley får halsen skåret over af en repræsentant fra Islamisk Stat.

 

Det er gengældelse for de amerikanske bombardementer, siger de.

 

CIA bekræftede i går, at videoen er ægte.

 

James Foley og hans bøddel. Youtube

 

Præsident Obama afbrød i går sin ferie for at udtalte sin fordømmelse af denne optrapning af konflikten. Han gjorde det klart, at USA vil fortsætte bombardementerne. Det skete allerede i går.

 

Det betyder, at Islamisk Stat vil henrette flere amerikanske gidsler, siger de.

 

Forløbet har øget støtten blandt amerikanerne til bombardementerne af Islamisk Stat, det viser flere målinger, ifølge Jesper Steinmetz. ( TV2 NEWS).

 

Morderen er brite

Disse grusomheder kan for mange forkomme som noget der tilhører en helt anden verden. Men realiteten er, at tilhængere af Islamisk Stat går rundt iblandt os. De betyder en radikalisering af muslimer i Europa, der får PET til at slå alarm.

 

Det var i går vurderingen, at den repræsentant for Islamisk Stat, som skar halsen over på James Foley  talte engelsk med britisk accent – dvs at han højst sandsynligt kom fra Storbritannien. Nu er spogforskere i gang med at analysere hans engelsk.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Den britiske premiereminster David Cameron udtalte sig ligesom Obama om sagen. Han bebudede nye stramninger, der skal forhindre radikaliseringen og slå hårdt ned på dem, der planlægger terror.

 

Islamisk Stat i Danmark

Islamisk Stat har direkte oprettet en fraktion i Danmark. Det skriver ekstra Bladet i dag.

 

Politiets Efterretningstjeneste vil ikke bekræfte, at der er sådan en fraktion. Men de har tidligere bekræftet, at IS har flere støtter herhjemme.

 

Ekstra Bladet bringer et privatfoto af 24 unge mænd og store dreng. Det skulle angiveligt vise IS-folk samlet til et møde i Vejle for at diskutere strategien i Danmark. De 24 er kun en del af gruppen skriver Ekstra Bladet.

 

Den yderligtgående gruppe ”Kaldet til Islam”  var allerede den 24. december sidste år ude med sympatierklæringer.

 

På en video på YouTube kan man se et udpluk af dem demonstrere  i København. Gruppen er som den norske brodergren meget aktive med at føre hvervekampagner blandt unge muslimer.

Læs også
Vi skal ikke give os selv skylden for muslimers radikale holdninger

 

Kaldet til Islam (YouTube)

 

Det sker nu i Islamisk Stat i Irak og Syrien

Påståede fjender af Islamisk Stat, især kristne, yazidier og shia-muslimer er enten blevet fordrevet eller slået ihjel. Der er sikre forlydender om de mest grusomme hændelser:

 

Kvinder er blevet taget til fange, solgt som slaver og tvunget til at konvertere til islam.

 

Mænd er blevet halshugget, parteret og hængt op på offentlige steder, til skræk og advarsel.

 

Kvinder og børn er kastet levende i store massegrave, hvorefter der er blevet sat ild til dem.

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

 

Hele familier er omkommet af tørst og sult på Sinjar-bjerget, mens krigerne fra Islamisk Stat grinende så til.

 

Rædslerne kommer til Europa

Mange har sikkert tænkt, at forbrydelserne i det mindste foregår langt væk fra Europa.

 

Imidlertid er der meget som peger på, at Vestens civile ikke skal føle sig for sikre.

 

Tusindvis af unge muslimer er rejst ud fra Europa mod Syrien/Irak for at tilslutte sig militante islamistiske grupper. Nogle af dem er vendt tilbage til Europa og vi har allerede fået det første eksempel på de forbrydelser, det kan føre med sig: Det var således en franskmand af marokkansk oprindelse, som netop hjemvendt fra Syrien skød og dræbte fire mennesker på det jødiske museum i Bruxelles.

 

Analyse fra PET

Og det vil vi højst sandsynligt komme til at se mere af. Det fremgår af en stærkt urovækkende analyse fra Politiets Efterretningstjeneste, PET. Den er lavet af den centrale enhed for terroranalyse, CTA i slutningen af juni.

Læs også
Tre partier siger nej til at lade Islamisk Stats tilhængere komme tilbage til Danmark

 

Ifølge PET analyse udgør de hellige krigere en potentiel og særdeles alvorlig trussel mod såkaldte ‘bløde’ mål i Europa. Desuden er det vurderingen, at de har en central position i radikalisering og hvervning af unge muslimer.

 

”CTA vurderer, at et betydeligt antal personer udrejst fra Danmark til Syrien har opnået konkrete, militære færdigheder som følge af deres træning og deltagelse i kamphandlinger. Denne kapacitet vil kunne anvendes til at gennemføre terrorangreb i Danmark.”

 

Men ikke nok med det. Fremmarchen for Islamisk Stat (tidligere kaldet ISIL) synes også at kunne starte en sneboldeffekt blandt unge muslimer i Danmark og Europa, som enten ER radikaliserede, eller som er på vej til det.

 

”CTA vurderer, at ISIL´s fremgang i Irak, kombineret med en intensiveret og brutal propaganda, kan øge antallet af danske militante islamister, der udrejser for at kæmpe, herunder med ISIL, samt have en yderligere radikaliserende effekt på unge, der allerede befinder sig i militant islamistiske miljøer i Danmark. CTA vurderer at dette kan være med til at øge terrortruslen mod Danmark. CTA vurderer, at øget opbakning til ISIL kan føre til en forøget terrortrussel mod bløde, ubeskyttede mål i Danmark.”

 

Det vil sige, at den radikalisering der allerede finder sted vil blive forstærket af tilstedeværelsen af Islamisk Stat. Og unge radikaliserede muslimer vil orientere sig mod Islamisk Stat og samle sig omkring dem.

 

Tilhængerne bliver mere synlige og provokerende

Læs også
Ömer har kæmpet for Islamisk Stat, nu flæber han og vil ‘hjem’ – men Danmark skal først og fremmest beskytte den danske befolkning

I Danmark, Norge, Holland, Tyskland – ja i hele Europa kan man se PET´s analyse folde sig ud på nært hold.

 

Det er naturligvis svært at vurdere, hvor stor tilgangen til Islamisk Stat konkret er. Men vi kan iagttage, at dem som ER sprunget ud som tilhængere af Islamisk Stat, på mange måder er blevet mere synlige og mere provokerende i deres udtryk.

 

Den adfærd vi kan se i dag blandt Islamisk Stats støtter i Europa, lagde man ikke så eksplicit for dagen for blot ét år siden. I dag propaganderer man åbenlyst for Islamisk Stat, i det offentlige rum, på TV og på de sociale medier.

 

Islamist i Norge træder frem på TV og forklare sin støtte til Islamisk Stat

I Norge vakte det stor opsigt, da avisen VG for nogle dage siden på avisens TV-kanal lavede et 40 minutter langt interview med en af landets mest ekstreme islamister, talsmanden for Profetens Ummah , Ubaydullah Hussein.

 

Her forklarer Hussein på norsk, at han er dedikeret fan og beundrer af Islamisk Stat.

 

Ubaydullah Hussein. Youtube

 

Han forklarer blandt andet også, at han går ind for halshugning.

 

Profetens Ummah har gennem længere tid været meget aktiv, og medlemmerne rejser rundt og hverver unge muslimer til den hellige krig. Fem af dens medlemmer formodes dræbt i Syrien/Irak.

 

Youtube

 

Den norske menneskerettighedsaktivist og debattør Hege Storhaug siger til Den Korte Avis, at Profetens Ummah er den mest profilerede islamistiske gruppe i Norge, som også støtter voldelig jihad.

 

Men interviewet på VG.no er et eksempel på, at disse radikale holdninger samler sig omkring Islamisk Stat, og at de er blevet endnu mere udfarende. På den måde smitter Islamisk Stat af på de radikale miljøer i Europa og gør dem endnu mere radikale.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/islam-debatten/stoetter-is-halshugging/a/23275610/

 

Støtter til Islamisk Stat i andre europæiske lande

 

Holland

Ved en anti-Israel demonstration i den hollandske hovedstad Haag i slutningen af juli, var der adskillige IS-flag til stede. Det fik den hollandsk regering til at forbyde flaget forud for en lignende demonstration i Amsterdam.

 

Youtube

En talsmand for det hollandske politi sagde: ”Nazi symboler, Heil Hitler-hilsner og brændende flag vil ikke blive tolereret. Det samme gælder for ISIS-flag (Islamisk Stat hed før ISIS, red.). Demonstranter må ikke bære det.” (The Irish Times)

 

Storbritannien

I Storbritannien blokerede unge muslimer for nylig trafikken i Blackwell-tunnelen under Themsen i protest mod Israel. Den Korte Avis har tidligere vist en video fra denne dramatiske aktion, og her ser man også tydeligt Islamisk Stats sorte flag.

 

Kommentatoren Douglas Murray beretter i The Spectator, at man kan se det samme flag vaje ved indgangen til et kommunalt boligområde i Londons East End. Journalister fra avisen The Guardian (det britiske Politiken) blev truet, da de besøgte stedet.

 

Og nu viser det sig altså også, at James Foleys morder efter alt at dømme er brite.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…