Syv eventyrlige julemarkeder i Europa

Zürcher Christkindlmarkt Foto Trivago

Julen nærmer sig – det kan tydeligt ses og mærkes.

 

I sidste halvdel af november samt december forvandles mange europæiske byer til idylliske vinterlandskaber, hvor åbne pladser og offentlige bygninger transformeres til traditionelle, hyggelige alpelandsbyer, som serverer gløgg, julekonfekt og håndlavet brugskunst i massevis.

 

Man kan nemt fare vild i junglen af tilbud og muligheder for at opleve ægte julestemning. Læs med her for at se, hvilke julemarkeder der tilbyder noget lidt ud over det sædvanlige.

 

I samarbejde med hotelsøgemaskinen www.trivago.dk har vi samlet en guide til julemarkeder, som adskiller sig en tand fra de traditionelle julemarkeder, som vi kender så godt. Her bevares traditionerne stadig, og du kan være sikker på at kunne indtage din ønskede mængde gløgg og shoppe alskens julegaver, men samtidig opleve noget lidt anderledes.

 

Hochschwarzwald Julemarked – Ravennaschlucht, Tyskland
Weekender, 29. november – 21. december 2014

 

Ud for foden af den imponerende Ravenna-viadukt i den mystiske Schwarzwald (den sorte skov) ligger Hochschwarzwalds Julemarked.  De romantiske og eventyrlige juleboder tiltrækker hvert år tusinde besøgende.  Markedets placering blandt høje træer ved den smukke stenviadukt omgivet af den rå natur bidrager til en særlig rustik stemning. De mange stande tilbyder lokalt håndværk og delikatesser fra Schwarzwald. I år kan de besøgende desuden opleve smukke lysinstallationer fra den tyske kunstner Philipp Geist.

 

Foto Hochschwarzwald Tourismus GmbH ©

 

Find dit ideelle hotel i Schwarzwald her: http://www.trivago.dk/schwarzwald-3064/hotel

 

Christbaumwald im See – Millstätter See, Østrig
19. november – 21. december 2014

I det sydlige Østrig ligger Millstätter See – en billedskøn sø, der er højt placeret mellem de østrigske alper.  Millstätter er et populært rejsemål i Østrig, både om sommeren og om vinteren. For de vinterrejsende tilbyder området mulighed for forskellige skisports- og spa-ferier. Man kan ligeledes opleve et af Europas smukkeste julemarkeder, Christbaumwald im See, som på dansk oversættes til juletræsskov på søen. Market er placeret på en mole lige over søen, og synes nærmest flydende på det blanke vand. Dette smukke julemarked bør opleves med egne øjne til duften af frisk gran og smagen af østrigsk krydret gløgg.

 

Læs også
Tre guldkorn om at rejse på budget

Foto Archiv-MTG

 

Se hotelpriser for Millstätter See her: http://www.trivago.dk/millstaetter-see-459303

 

Gemeentegrotte Julemarked – Valkenburg, Holland

14. november – 23. december 2014

Valkenburg, der flere gange er blevet udråbt som Hollands skjulte diamant, er en lille men livlig by tæt på Maastricht i det sydlige Holland. Her finder du et af Europas ældste underjordiske julemarkeder, Gemeentegrot julemarked, som afholdes i en grotte under Valkenborg Slot, der er en fin gammel ruin. Grotten tilbyder også seværdigheder i form af et kapel fra det 18. århundrede, samt fine vægmalerier og skulpturer, som skaber en unik og intim stemning. I Valkenburg by kan du desuden opleve en fin juleparade, der går gennem byen, hver onsdag og lørdag aften.

 

Læs også
Landegrænser for bankoverførsler udtværes af ny teknologi

Foto Gemeentegrot markt

 

Find hoteller i Valkenburg her: http://www.trivago.dk/valkenburg-aan-de-geul-46798

 

Zürcher Christkindlimarkt – Zürich, Schweiz

20. november – 24. december 2014

Et bud på julehygge på farten, finder du i Züruch, hvor du kan nyde et vidunderligt julemarked spækket med lys, duft og smag af jul på metropolens smukke hovedbanegård. Zürcher Christkindlimarkt er et af Schweiz mest kendte julemarkeder, som kan nydes af store og små besøgende, hvad end man kommer som rejsende eller blot ønsker at tage et kig. Med hele 150 boder, regnes Zürcher Christkindlimarkt som et af de største indendørs julemarkeder i Europa. En af hovedattraktionerne på dette marked er det 15 meter høje juletræ, som er oplyst af 6.000 lysende krystaller.

 

Foto OC Christkindlimarkt

 

Læs også
Seks syrere anholdt i Tyskland for terrorplaner mod julemarked – de udgav sig alle for asylansøgere

Sammenlign hotelpriser i Zürich på trivago: http://www.trivago.dk/zurich-50610

 

Liseberg Forlystelsespark – Gothenburg, Sverige
14. november – 30. december 2014

Sveriges største julemarked ligger i Goteborg som hurtigt kan nås med færge fra Frederikshavn med en overfart på ca. 3 timer og 30 minutter. Julemarkedet er placeret i Liseberg Forlystelsespark, som i sand tivolistil forvandles til et vintereventyrland, når det er juletid. Lisenberg er dog væsentligt større end Tivoli, og tilbyder et marked med 80 forskellige boder, hvor du kan shoppe julegaver til dig selv og dine kære. Når shoppingen er overstået kan man fornøje sig i nogle af de mange forlystelser, herunder den klassiske gamle rutchebane i træ.

 

Foto Liseberg Julmarknad

 

Find overnatningsmuligheder i Gothenborg: http://www.trivago.dk/goteborg-52398/hotel

 

Julemandens værksted – Rovaniemi, Finland
Åbent hele året

Findes der en bedre placering for et julemarked end i selveste julemandens værksted? Finnerne hævder at dette er placeret i byen Rovaniemi, som ligger i Nordfinland lige indenfor grænsen af den nordlige polarcirkel. Værkstedet har åbent hele året, og består bl.a. af en stor udstilling over juletraditioner rundt omkring i verden. Besøg nissernes legetøjsfabrik og tag på eventyr på snescooter eller kælk i den omkringlæggende natur.  Herudover er der selvfølgelig rig mulighed for at nyde julemarkedet, hvor man kan shoppe lokalt håndværk og smukt finsk design – der tilmed kan sendes fra julemandens posthus, så det ligner, at selveste julemanden har sendt pakken.

 

Læs også
27-årig kvinde har besøgt alle verdens lande på 1,5 år

Foto Santatelevision.com

 

Sammenlign priser for dit hotel i Rovaniemi her: http://www.trivago.dk/koeln-15481/hotel

 

Christmas Avenue julemarked – Köln, Tyskland
24. november – 23. december 2014

Tysklands fjerdestørste by Köln er kendt for sin frisindede atmosfære, og byen er bl.a. vært for et festligt karneval og Tysklands største gay-pride.

 

 

 

Læs også
Mange vil gerne på en kort nytårsrejse – her er syv gode forslag

Om trivago:

www.trivago.dk giver rejsende en unik mulighed for at finde det perfekte hotel til den bedste pris. Hver måned hjælper trivago over 80 millioner brugere med at sammenligne priser fra mere end 175 hotelbookingsider. I gennemsnit sparer rejsende 36 % per booking ved at benytte trivago. Over 700.000 hoteller og 120 millioner hotelanmeldelser fra hele verden er inkluderet i søgningerne på trivago, som dermed giver brugerne de bedste informationsvilkår i deres rejseforberedelse. trivago GmbH blev grundlagt i 2005, og har hovedkvarter i Düsseldorf, Tyskland.

Denne pressemeddelelse er beskyttet af ophavsrettighederne, og må kun offentliggøres såfremt der henvises til www.trivago.dk som kilde. For at modtage pressemeddelelser fra trivago, kontakt venligst [email protected]

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…