Forbud med svinekød kommer ind ad bagdøren i daginstitutionerne i Vallensbæk

Foto: Colourbox

Min datter skal passes i en anden daginstitution end hendes normale i en del af sommerferien i år.

 

Som i mange andre kommuner har man i Vallensbæk valgt at lukke flertallet af daginstitutionerne i et par uger i juli – og derfor er min ældste datter henvist til en anden daginstitution end hendes sædvanlige, som vi ellers er mægtig glade for.

 

Kød for alle

Stor var min forbavselse, da min hustru fik et brev med hjem om sommerferiepasningen. ”I x daginstitution serverer vi primært kød, som alle uanset tro, må spise,” stod der i brevet.

 

”Uanset tro”? Gad vide, om daginstitutionen også har afskaffet oksekødet for at imødekomme børn af hindu-forældre?

 

Næppe.

 

Gad vide om daginstitutionens daglige leder overhovedet aner noget om hinduers spiseregler?

 

Næppe.

 

Men det lyder selvfølgelig meget bedre at skrive det på den måde i stedet for at skrive tingene, som de er: ”Af hensyn til vores muslimske børn har vi afskaffet svinekød og indført halalslagtet kød i stedet, for det kan alle børn uanset tro spise.”

 

Så havde man ligesom sagt sandheden i stedet for at pakke det ind i en pænhedens retorik.

 

Manglede det danske flag

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Forleden besøgte vi i børne- og kulturudvalget den pågældende daginstitution, og mens vi sad i et af lokalerne og spiste fiskefrikadeller, betragtede jeg vægudsmykningen.

 

Der var ophængt en række flag formentlig som symbol på, hvor børnene kom fra – der var et jordansk flag, et marokkansk flag, et irsk flag og også en række andre flag. Men der var ikke noget dansk flag.

 

Pudsigt – for så vidt jeg husker er det kun omkring 20 procent af børnene i daginstitutionen, der kommer fra et andet land end Danmark – men måske er de danske børn ikke helt så spændende?

 

Svinekødsforbud

Når jeg blev så overrasket over det brev, vi modtog, så var det ikke, fordi jeg ikke kendte til daginstitutionens politik i forhold til halalslagtet kød. Det havde jeg sådan set spurgt ind til for et år siden og fået at vide, at i den pågældende daginstitution serverer man fortrinsvis halalslagtet kød – men jeg havde ikke fået at vide, at man også havde bandlyst svinekødet.

 

Svinekødsforbuddet er helt formelt indført i en anden af kommunens daginstitutioner, hvor andelen af indvandrere og efterkommere er dobbelt så høj som i denne daginstitution – her i øvrigt angiveligt af sundhedshensyn, som det hed i begrundelsen. Svinekød er ikke særligt sundt, lød det i begrundelsen fra den pågældende institution for, hvorfor man ikke serverer svinekød.

 

De facto er svinekødsforbuddet åbenbart også indført i den institution, der skal passe min ældste datter til juli.

Læs også
Nu er vi ved at få ‘muslimsk politi’ i Danmark – politikerne fatter ikke rækkevidden

 

Og det er sikkert ikke kun i denne institution, at man erstatter svinekød med andre former for kød.

 

Glemt at spørge forældrebestyrelsen

Jeg har en klar fornemmelse af, at det er udbredt – ja, måske er det ligefrem snarere ved at være reglen end undtagelsen.

 

Da jeg spurgte til daginstitutionernes politik i forhold til halalslagtet kød sidste sommer, spurgte jeg også, hvem der havde truffet beslutningen om at indføre eller ikke indføre halalslagtet kød eller forbyde svinekød.

 

På et par af de institutioner, hvor man havde indført halalslagtet kød eller forbudt svinekød havde man lige glemt at spørge daginstitutionens bestyrelser, men det ville man da lige få rettet op på – sådan på bagkant.

 

En grill til halalkød og en grill til “urent kød”

På en anden institution i kommunen har man åbenbart indført halal-certificeret grill.

Læs også
Lille dreng på bare 16 måneder måtte ikke komme med sin mor i svømmehal, fordi han kunne sexkrænke muslimske kvinder …

 

Til en sommerfest for børn og voksne var der en grill – den største – som var halal – altså ingen svinekød her – og den anden – og mindre grill – var så helliget pølser og andet urent kød. Forældre, der havde medtaget svinekødspølser, kunne så stå i kø i laaaaaang tid og lære, at svinekød, det hører privatlivet til. Ve, den der tager det med til en fest i børnehaven.

 

Når det undrer mig endnu mere, at visse daginstitutioner kan slippe af sted med at forbyde svinekød, så er det også fordi det foregår i Vallensbæk, som eller er en kommune med absolut konservativt flertal i kommunalbestyrelsen, en kommune med forholdsvis få muslimer i hvert fald set i en vestegnsoptik. En kommune, hvor det endda står i kommunens kostpolitiske retningslinjer, at maden skal tage udgangspunkt i danske traditioner.

 

Alligevel er svinekød hastigt på retræte.

 

Dansk tradition

Men kan det ikke være lige meget med det svinekød? Vores religion tilsiger os jo ikke, at vi SKAL spise svinekød eller IKKE MÅ spise halalslagtet kød, så kan vi ikke bare bøje os her – og droppe det svinekød og indstille skydningen?

 

Nej, selvfølgelig hverken kan eller skal vi det.

 

Læs også
48 islamiske skoler underviser i intolerance og kvindehad, skriver britisk rapport

Det er en dansk tradition at servere svinekød. De fleste danskere er på det nærmeste opflasket med svinekød. Og det er de mennesker, der er kommet til Danmark, fra fjerne egne af verden, der må indrette sig på, hvordan vi har det i Danmark – ikke den anden vej rundt.

 

Svinekødet er kun første skridt på den vej, der fører videre mod kønsopdelt svømmeundervisning, afskaffelse af juleklip, indførelse af ramadan-fester, tilsløring af kvinder, indskrænkelse af ytringsfriheden, indførelse af parallel sharialovgivning osv. osv.

 

Vi skal sige stop med det samme! Allerede inden det første skridt på islamiseringens lange vej bliver taget. Så længe politikere hverken nationalt eller kommunalt vil tage ansvar for at holde danske traditioner i hævd, så bliver de ofre for tilfældige halalhippiers påfund – og danske traditioner bliver hældt ud med badevandet.

 

Derhjemme overvejer vi en ekstra gang, om vi nu skal tage imod tilbuddet om sommerferiepasning i den fremmede daginstitution. Loddet falder nok i vægtskålen med nej.

 

Det skylder vi vores datter.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…