Et multikulturelt eksperiment, der vil forandre Sverige for altid

Café i Malmø (Arkivfoto: Steen Raaschou)

Hvad der foregår i Sverige, er vanskeligt at sætte ord på og især at forstå.

 

Sandelig er en stribe europæiske lande på en kurs, der lover ilde for fremtiden, men Sverige tager gang på gang prisen.

 

Den svenske flygtninge- og familiesammenføringspolitik er i sin helt egen liga.

 

Især er det tydeligt, hvad angår den svenske tilgang til borgerkrigen i Syrien, hvor det er blevet besluttet, at bogstavelig alle syrere, der kan skaffe sig adgang til Sverige, får permanent opholdstilladelse.

 

Sverige gav i 2013 asyl til 24.498 personer, mens 40.026 fik ja til familiesammenføring.

 

I 2014 regner myndighederne med at nå op på mellem 60.000 og 69.000. Men tallet kan blive højere, når det for alvor rygtes, at alle kan få permanent ophold i Sverige.

 

Det er svimlende høje tal, der kan ændre Sverige på afgørende punkter. Det bliver tydeligt, når man sammenligner med Danmark.

 

I Danmark vokser antallet af asylansøgere og familiesammenførte også stærkt. Men selv med denne stigning, når Danmark ikke i nærheden af Sverige. Sverige er kun lidt større end Danmark (9,6 mod 5,6 millioner indbyggere).

 

Men det officielle Sverige siger ja cirka syv gange så ofte som i Danmark til såvel asylansøgere som ansøgere om familiesammenføring. Her er tallene henholdsvis 3.840 asyl og 5.511 familiesammenføringer.

 

De svenske politikere trygler nu andre europæiske lande om at føre samme udlændingepolitik og give syrerne permanent opholdstilladelse. Men de har fået nej og er derfor nu det land i Europa, der tager imod fleste indvandrere pr indbygger.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Det forandrer den svenske befolknings sammensætning og det forandrer det svenske velfærdssamfund.

 

Det er embedsmændene, der bestemmer

Det er end ikke en politisk beslutning, men en rent administrativ.

 

Rigsdagen i Stockholm har nemlig bestemt, at Migrationsverket, der står for modtagelsen af udlændinge til Sverige, suverænt kan bestemme, hvilke regler der skal gælde for asyl.

 

Det var således embedsmænd, der for ca. et år siden fandt frem til, at alle syrere er asylberettigede i Sverige. Beslutningen var ifølge stedfortrædende generaldirektør ved Migrationsverket Mikael Ribbenvik ”let at tage.”

 

Den svenske immigrationsminister Tobias Billström formulerer det i øvrigt sådan her:

 

”Det grundlæggende er, at mennesker, som søger om opholdstilladelse, er interesserede i at blive integreret i det samfund, der giver dem opholdstilladelse…Vi fortsætter med vores praksis [om at alle syrere kan få øjeblikkelig asyl], fordi vi tror, at det er godt for integrationspolitikken, at asylsøgerne ved, at de kan blive her i Sverige.”

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Citatet taler sit eget sprog om en politisk elite, der befinder sig sit helt eget sted.

 

Det koster mange penge

Udgifterne til at tage imod det helt utroligt høje antal asylansøgere og familliesammenførte er astronomiske. Udgifterne alene til at modtage de mange beløber sig til 1,6 milliard kroner i år. Det er en stigning fra 2012 på 250 procent. (Jyllands-Posten)

 

Dertil kommer udgifterne til forsørgelse, bolig integrationskurser osv. Höglandsnytt har regnet på det. Det koster staten langt over 200.000 kroner som statbeløb pr asylmodtager der skal bo i en kommune. Dertil kommer de løbende udgifter.

 

De lokale politikere er dybt bekymrede. Blandt andre dem fra kommuner som Södertälje.

 

Byen Södertälje, beliggende lidt sydøst for Stockholm, er på sin vis et meget godt billede på nutidens Sverige. Eller måske snarere på, hvordan udviklingen med sikkerhed vil gå i de kommende år for flere og flere svenske byer, større som mindre.

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Svenskere i mindretal i deres egen by

For kun treethalvt år siden havde Södertälje godt 80.000 indbyggere. I dag ligger tallet på lige knap 90.000. For treethalvt år siden var lidt mere end 40 procent af byens indbyggere af ikke-svensk afstamning.

 

Det præcise tal for nærværende kendes ikke, men al sandsynlighed taler for, at Södertälje er på vej til at blive det, de på amerikansk kalder majority-minority, altså en by, hvor ingen etnisk gruppe har flertal. Ud over de etniske svenskere er der i byen cirka 80 forskellige nationaliteter.

 

Multikulturel drøm eller mareridt? 

Er Södertälje så et god by at leve i? Har Södertälje oplevet de synergieffekter, som indvandringstilhængere sommetider taler om? Nej, tværtimod er byen blevet langt mere utryg at bo i med vold og bander. (DKA 13.1.2013)

 

Alligevel skal Södertälje i år modtage op mod 2000 nye indvandrere.

 

Et multikulturelt eksperiment, der vil forandre Sverige for altid, er i gang.

 

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

Kan koste Sverige mellem 100 og 200 milliarder

Konsekvenserne for det svenske velfærdssamfund er svære at få hold på. Det er nemlig ikke populært at regne på omkostningerne for den førte udlændingepolitik.

 

Forfatterne til bogen Invandring och mörkläggning, Karl-Olov Arnstberg og Gunnar Sandelin, kommer på baggrund af forskellige forsøgsvise anslag frem til et tal på mellem 100 og helt op til 200 milliarder svenske kroner om året.

 

I hvert fald de 100 milliarder lyder ikke som noget urimeligt tal, når samtlige udgifter tages i betragtning. Samtidig er disse udgifter med største sandsynlighed permanente, idet tal for uddannelse og beskæftigelse viser, at indvandrerne til Sverige i gennemsnit besidder væsentlig ringere kvalifikationer end de etniske svenskere, hvorfor der vil være tale om en belastning, og en stigende sådan, ud i al forudseelig fremtid.

 

Den svenske ældreomsorg, det svenske skolevæsen, og det svenske sundhedsvæsen er blevet markant forringet over de senere år. Problemet er så at sætte det på tal, at kvantificere det. Det er netop så svært, fordi de svenske myndigheder ikke lader ret mange tal slippe ud om konsekvenserne af indvandringen.

 

Det bliver derfor drypvis, at vi hører om plejehjem, hvor der også bosættes asylsøgere. Om unge mennesker, der må fraflytte deres bolig for at skaffe plads til alle de mange nye.

 

For et års tid siden viste en undersøgelse, at det svenske sundhedssystems ventetider var nogen af de længste blandt de europæiske lande. Og så videre og så videre.

Læs også
Inger Støjberg vraget – både Venstre og Socialdemokratiet glider nu væk fra den stramme udlændingepolitik

 

Et gennemarbejdet billede kan ikke gives, fordi den svenske elite har besluttet sig for, at massiv indvandring fra ikke-vestlige lande er en fremragende idé, som Sverige slet ikke kan få nok af.

 

Kriminaliteten

De svenske kriminalitetstal er i en kategori helt for sig selv. For vold og voldtægt gælder, at Sverige i forhold til Danmark har en merkriminalitet på henholdsvis ca. fire og seks gange det danske niveau. Her er der taget højde for det udvidede svenske voldtægtsbegreb, og der er taget højde for forskellen i befolkningstal.

 

Det får række for nu. Hvad der sker i Sverige, ligger uden for de flestes forstand.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…