Storbritannien rystet af kæmpeskandale: Islamister har fået kontrol over en række skoler

En gruppe fanatiske, velorganiserede islamister i den engelske storby Birmingham arbejdede målrettet på at få kontrol med offentlige skoler i muslimsk dominerede lokalområder.

 

Det lykkedes i betydelig grad. Ifølge myndighederne blev 21 skoler infiltreret af islamisterne, og fem af dem kom under deres direkte kontrol.

 

Flere af disse skoler fungerede ellers virkelig godt, indtil islamisterne kom til. De fik ros af statens skoleinspektion. Men dygtige skoleledere og administratorer blev presset ud af fanatikerne gennem grov chikane. Siden er det gået hastigt ned ad bakke med skolernes faglige standard.

 

Myndighedernes reaktion

Skoleinspektionen har netop offentliggjort en rapport om skandalen. Her hedder det, at der i disse skoler udviklede sig en ”kultur præget af frygt og trusler”.

 

Lederen af skoleinspektionen kritiserer i skarpe vendinger, at byrådet i Birmingham har forsømt at støtte skolerne i deres kamp for at beskytte eleverne mod ”risiko for radikalisering og ekstremisme”.

 

Rapporten advarer imod, at eleverne føres mod et liv i ”kulturel isolation”, og at de ikke får udviklet en ordentlig forståelse af traditioner, kultur og holdninger i Storbritannien. Deres kendskab til andre religioner end islam er meget ringe.

 

Skoleinspektionen konkluderer: ”I en række af de skoler, der er blevet undersøgt, bliver børnene dårligt forberedt til livet i det moderne Storbritannien.”

 

Den britiske undervisningsminister, Michael Gove, kalder islamisternes snigende magtovertagelse for en ”organiseret kampagne”. De hårdest ramte fem skoler bliver nu sat under særligt opsyn.

 

Undervisningsministeren bebuder, at skolerne fremover vil få påbud om ”aktivt at fremme britiske værdier”. Det vil nu vist være en umulighed, så længe der sidder islamister i ledende stillinger. Gove åbner da også for, at de kan blive fyret.

 

Hvis det nu skete i Odense

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Nu er det britiske skolesystem organiseret på en anden måde end det danske. Men skandalen i Birmingham svarer sådan lidt til, at en række af folkeskolerne i Odense på et tidspunkt blev overtaget af islamister, der indførte tvungen Koran-læsning og begyndte at bombardere eleverne med deres propaganda.

 

Hvordan ville eleverne så blive påvirket i skolen? Islamiseringen af de berørte Birmingham-skoler har blandt andet haft følgende konsekvenser:

 

Kvinder er laverestående

Eleverne er blevet opdraget i en ortodoks islamisk ånd, hvor de fik at vide, at islam har svaret på alle livets spørgsmål.

 

Derfor fik de heller ingen ordentlig undervisning i videnskabens resultater, for islam ved meget bedre. Musik og kunst er også røget ud af skemaet. Seksualundervisning har der heller ikke været meget af.

 

Men de er skam blevet undervist i det rette forhold mellem kønnene. De har fået at vide, at drenge og piger bør holdes adskilt. De er blevet belært om, at kvinden skal adlyde manden, og at en kone altid skal stå seksuelt til rådighed for sin mand.

 

Muslimske drenge helt ned til seks år er blevet advaret mod britiske kvinder, omtalt som ”hvide prostituerede”.

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

 

Kvindelige lærere på skolerne er blevet behandlet som væsner med en lavere status, der bør ignoreres eller irettesættes.

 

Foragt for kristne

Elever er blevet opdraget til at se ned på kristne, som undertiden er blevet omtalt med den nedsættende arabiske betegnelse ”kufar” (vantro). Og de er i stærke vendinger blevet advaret mod at vende sig fra islam med trusler om ”helvedes ild”.

 

En skole arrangerede tre år i træk en rejse til Saudi-Arabien for skolens (offentlige) penge, men kun muslimske elever og lærere måtte deltage.

 

Kristne traditioner såsom julen og påsken er blevet nedtonet eller åbenlyst angrebet. På en skole afviste man et krybbespil, hvor Jesus-barnet indgik i form af en dukke.

 

Nogle elever har ligefrem fået en liste over kristne lærere med besked om, at de skal prøve at omvende dem til islam. Vi taler altså stadig væk om en offentlig skole.

 

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

Samtidig er elever blev mødt med rabiat anti-vestlig propaganda.

 

”Moralpoliti”

Forbuddene og kontrollen er ikke kun blevet håndhævet af islamiske lærere og ledere. Noget af opgaven har været overladt til ihærdige elever, der har optrådt som et islamisk ”moralpoliti” over for de andre elever.

 

En beretning går ud på, at en lille dreng kom glædestrålende i skole med et påskeæg. Men glæde blev vendt til sorg, da et medlem af ”moralpolitiet” knuste hans vantro æg.

 

To store spørgsmål

To store spørgsmål står tilbage, når man læser om den islamistiske magtovertagelse og de skræmmende tilstande, som den har ført med sig på nogle skoler:

 

Hvordan i alverden kunne det komme så vidt, uden at det britiske samfund greb ind, og uden at de britiske medier som helhed reagerede skarpt?

 

Læs også
Britisk parlament siger nej til brexit uden aftale og May pålægges at forhandle med EU igen

Og hvorfor har danske medier næsten intet fortalt om sagen?

 

Der er jo ikke tale om en lille, banal begivenhed. Der er tale om en skandale af dimensioner med vigtige perspektiver for Danmark og andre lande.

 

En stor del af svaret på begge spørgsmål er efter alt at dømme: politisk korrekthed.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…