Slip udenom juleræset – 7 rejsemål som ikke fejrer julen i december

Maldiverne Foto: Sarah Ackermann

Juleslutspurten er så småt ved at sætte ind, og vi støder på klejner, gran, bjældeklang og nissehuer uanset hvor, vi kigger hen. Julen er, som alle ved, hjerternes fest, men det kan også godt tage overhånd. Hvis du føler, at du efterhånden er ved at drukne i guirlander og brunkager, er det måske værd at overveje, om du skulle søge mod varmere himmelstrøg.

 

I samarbejde med hotelsøgemaskinen trivago.dk, har vi samlet en liste over 7 destinationer, hvor det er muligt at undslippe risengrød og flæskesteg. Udforsk spændende rejsemål i ro og mag, mens julen ubemærket går sin årlige gang derhjemme.

 

Istanbul, Tyrkiet

Foto: Moyran Bren, Flickr

 

Tyrkiet er et muslimsk land, og derfor fejrer indbyggerne i Istanbul ikke jul. Selvom nogle gader vil være pyntet op til jul, kan du trygt slippe udenom julestress og -jag. Her er det hverdag på 1. juledag, og du kan gå på shopping eller sightseeing, som du ville gøre en hvilken som helst anden dag – måske bare med lidt kortere køer.

 

Tyrkiets største by og tidligere hovedstad byder på mange museer, hvor du kan tilbringe juleferien ved at lære lidt mere om byens rige historie. Derudover kan du også lægge vejen forbi Grand Bazaar, som er verdens største og ældste overdækkede marked.

 

Gennemsnitspriserne for en hotelovernatning i Istanbul for to personer i dobbeltværelse er 701 kr. i december måned.

 

Maldiverne

Foto: Mac Qin, Flickr

 

Så godt som hele befolkningen på Maldiverne er sunni-muslimer, og her er det forbudt at forkynde andre religioner offentligt. Det er derfor et oplagt paradis at opholde sig i, hvis man ønsker at glemme julen. Det ganske enkelt umuligt ikke at blive varm om hjertet i disse omgivelser. De kridhvide strande er uendelige og vandet krystalklart.

 

Læs også
Boeing 777 begiver sig ud på en over 16 timers nonstop rute med passagerer. Banebrydende, vurderer ekspert

Skulle du alligevel savne lidt flere julefarver, kan du hoppe i dykkerudstyret og stikke næsen under vand for at opleve de smukke koralrev, som omgiver øerne.

 

Gennemsnitspriserne for en hotelovernatning i på North Male Atoll, Maldiverne for to personer i dobbeltværelse er 3.185 kr. i december måned.

 

Montenegro

Foto: Dennis Jarvis, Flickr

 

Heldigvis behøver man ikke rejse så langt for at slippe udenom julestemning i december. Julen i Montenegro har nemlig først sit indtog i januar. Det skyldes at majoriteten af befolkningen er ortodokse og derfor ikke fejrer jul før d. 7. januar, som for dem er 1. juledag.

 

Book hotel og hop på et fly til Budva, hvor du kan opleve den smukke kystby, som er en populær turistdestination om sommeren. Selv om badning er forbeholdt de lidt mere hardcore typer i december, er det værd at tage afsted for at opleve den gamle by, som er over 2.500 år gammel og minder om en miniatureudgave af Dubrovniks gamle bydel.

 

Læs også
Den Korte Avis ønsker glædelig jul og siger velkommen til mange nye læsere og tak for den fantastiske støtte

Gennemsnitspriserne for en hotelovernatning i Budva for to personer i dobbeltværelse er 515 kr. i december måned.

 

St. Petersborg, Rusland

Foto: 2benny, Flickr

 

Hvis du drømmer om en hvid jul, men vil slippe for stressen, der følger med julen, bør du vende næsen mod Rusland og St. Petersborg. Mange af byens indbyggere er ortodokse, og fejrer derfor også jul den 7. januar ligesom i Montenegro.

 

I denne smukke, kulturelle storby kan du beundre de mange storslåede bygningsværker, blandt andet Opstandelseskirken (som også kaldes Blodskirken), Isak-katedralen og Vinterpaladset. Skift risengrøden ud med blinis og kaviar og skyl ned med et godt glas vodka, mens du glemmer alt om julegaveshopping og kagebagning.

 

Gennemsnitspriserne for en hotelovernatning i Skt. Petersborg for to personer i dobbeltværelse er 470 kr. i december måned.

 

Læs også
Video: Dansk Folkeparti ønsker glædelig jul

Phuket, Thailand

Foto: Paul D’Ambra, Flickr

 

I Thailand er majoriteten af befolkningen buddhister, så her kan du trygt komme og holde juleferie uden for meget juleri. I Bangkok vil du dog støde på juledekorationer rundt omkring i de store gader og indkøbscentre. Du kan derfor med fordel tager afsted mod en stranddestination som Phuket.

 

Her vil det eneste som minder om juledekorationer være farverne på solsengene og parasollerne. Findes der noget bedre end at slappe af i strandkanten og tage sig en forfriskende dukkert for at stresse af i juletiden?

 

Gennemsnitspriserne for en hotelovernatning i Phuket for to personer i dobbeltværelse er 1007 kr. i december måned.

 

Kyoto, Japan

Læs også
SIDSTE NYT: Opsigtsvækkende drejning i den tyske terrorsag: Har politiet fået fat i den forkerte mand?

Foto: Alejandro, Flickr

 

Selvom kun én procent af befolkningen i Japan er kristne, så elsker de at fejre jul i Tokyo. Den julestressede kan i stedet vende næsten mod sydvest til byen Kyoto, hvor du ikke vil støde på lige så meget juleglitter.

 

Man vil med sikkerhed møde et par juletræer hist og her, men på trods af det lægges der meget vægt på ikke at overdrive med juledekorationerne, for ikke at ødelægge byens traditionelle image. Lad den 24. december passere i ro og mag, mens du udforsker Kyoto’s 17 attraktioner, som er at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

 

Gennemsnitspriserne for en hotelovernatning i Kyoto for to personer i dobbeltværelse er 977 kr. i december måned.

 

Marrakesh, Marokko

Foto: Grand Parc, Bordaux France, Flickr

 

Læs også
Video: Sådan fejre de politisk korrekte jul …

I Marrakech er befolkningen hovedsageligt muslimsk, så her forløber d. 24. december også som en helt almindelig dag. Den marokkanske by summer af liv, og her er der rigeligt med aktiviteter at tage sig til for dem som ikke ønsker at spænderne juleaften med at mæske sig i flæskesteg.

 

Udskift julegløggen med en kop myntete og smag på de kulinariske specialiteter, mens du leder efter souvenirs på det farverige marked Jemaa el-Fnaa i den gamle bydel. Eller spænd skiene på fødderne og sus ned ad pisterne, som kun ligger halvanden time udenfor byen.

 

Gennemsnitspriserne for en hotelovernatning i Marrakech for to personer i dobbeltværelse er 791 kr. i december måned.

 

Om Trivago:

www.trivago.dk giver rejsende en unik mulighed for at finde det perfekte hotel til den bedste pris. Hver måned hjælper trivago over 80 millioner brugere med at sammenligne priser fra mere end 175 hotelbookingsider. I gennemsnit sparer rejsende 36 % per booking ved at benytte trivago. Over 700.000 hoteller og 120 millioner hotelanmeldelser fra hele verden er inkluderet i søgningerne på trivago, som dermed giver brugerne de bedste informationsvilkår i deres rejseforberedelse. trivago GmbH blev grundlagt i 2005, og har hovedkvarter i Düsseldorf, Tyskland.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…