Sådan vil vi bruge pengene, hvis vi får noget tilbage fra SKAT

Collage

Der er rigtig mange danskere, som vil sidde spændt foran computerskærmen den 10. marts, når Skat offentliggør årsopgørelserne for 2013. Og går det som sidste år, så vil mange kunne glæde sig over, at skulle have nogle tusinde kroner tilbage i skat.

 

Ferie er populært

De ekstra penge vil i mange tilfælde gå til en ferie i udlandet. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af FDM travel blandt 1.008 danskere. Her svarer næsten hver femte dansker (19 %) således, at hvis de får omkring 5.000 kr. tilbage i skat, skal pengene bruges på en rejse til udlandet.

 

Ifølge Skat fik næsten tre millioner danskere sidste år overskydende skat tilbage, og beløbet var i gennemsnit ca. 5.100 kr. pr. person.

 

Kærkommen overraskelse

”Det er ikke overraskende, at så mange danskere ønsker at bruge uventede skattekroner på en rejse. For omkring 5.000 kr. kan man komme af sted på en god ferie, og det er noget, der lokker. Selvom pengene blot er en tilbagebetaling af overskydende skat, så er skattepengene for mange uventet og en kærkommen overraskelse. De er ikke indregnet i det daglige budget, og derfor vælger mange at bruge dem på noget sjovere end dagligvarer og husleje”, siger adm. direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

 

Udlandsrejser

At skatteudbetalingerne skal bruges på en rejse bliver i mange tilfælde ikke blot ved tanken, for danskerne har tradition for at bruge de ekstra penge på ferieoplevelser. Således svarer over hver femte dansker (22 %), at de tidligere har brugt deres overskydende skat på rejser til udlandet.

 

”Vi mærker hvert år ved denne tid, at folk har fået lidt ekstra luft i økonomien og gerne vil bruge de ekstra kroner på at blive nogle ferieoplevelser rigere. Rejser har en høj prioritet hos danskerne, og er i mange tilfælde førstevalg, når den overskydende skat skal bruges”, siger Jan Lockhart.

 

Opsparing – svarer mange

I undersøgelsen må ’rejser’ dog vige førstepladsen for ’opsparing’, når danskerne skal svare på, hvad de helst vil bruge 5.000 kr. på. Her svarer over hver tredje adspurgte (34 %), at pengene skal spares op. På tredje- og fjerdepladsen kommer henholdsvis dagligt forbrug (18 %) og større forbrugsgoder (9 %).

 

”I tråd med tiderne, hvor der er en tendens til, at folk sparer mere op, er det ikke overraskende, at opsparing ligger på en førsteplads. Men på et tidspunkt skal pengene bruges. Vi har mange kunder, der vælger at spare op i lidt længere tid, for derefter at bruge pengene senere på den helt store drømmerejse, som f.eks. en rundrejse i Australien, New Zealand eller USA”, siger Jan Lockhart.

 

Læs også
Lars Løkke Rasmussen og danaidernes kar

Pengene kommer d. 4. april

Er man blandt de danskere, der skal have penge tilbage i skat, udbetaler Skat overskydende skat d. 4. april.

 

Undersøgelsen er foretaget af YouGov på vegne af FDM travel og er baseret på svar fra 1.008 danskere.

 

 

www.fdm.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…