Sådan bekæmper du fluer – verdens farligste dyr

Rentokil

Af Martina Peters, Rentokil Skadedyrskontrol

 

Risikoen for forurening fra flyvende insekter er kolossal.

 

Som potentielle bærere af bakterier, der kan forårsage sygdomme som dysenteri, gastroenteritis og salmonellaforgiftning er fluer en reel sundhedsrisiko, da de flyver fra fordærvede emner til levnedsmidler og andre overflader.

 

En effektiv kontrol er derfor bydende nødvendig.

 

Private såvel som virksomheder har brug for råd til at foretage forskellige forebyggende tiltag med det formål at holde fluerne væk.

 

For mange fluearter, inklusive stuefluer og spyfluer, er det vigtigt ikke at tiltrække fluerne med fødekilder eller steder, hvor larverne kan vokse.

 

Dæk derfor altid maden over, tør spildt mad og drikke op med det samme, fjern madrester omkring og under diverse køkkenapparater, og sørg for, at affaldsspandene har tætsluttende låg.

 

Fluer udvikler sig gerne i stillestående vand. Sørg derfor for, at afløbene er rene og fungerer, og hvis der er fluer i afløbet, at behandle med kloakrens.

 

Sørg desuden for, at tagrender og nedløbsbrønde ikke er blokerede, og læg låg på vandtønder og fjern stillestående vand (for eksempel i vandkander).

 

Endelig kan du forhindre, at fluerne kommer indendørs:

 

Læs også
En læge advarer: Multiresistente bakterier breder sig dramatisk i kølvandet på indvandringen

–          Når det er mørkt, hold døre og vinduer lukkede, eller bloker for lyset med gardiner

–          Sæt insektnet for vinduerne, især i køkkenet og i områder med affald.

 

 

Der findes et bredt udvalg af gør-det-selv produkter i forretningerne, men det kan kræve professionel skadedyrsbekæmpelse at forhindre, at fluerne kommer igen, hvis der er tale om et omfattende problem.

 

At bestemme fluernes art er meget vigtigt, og dette kræver under alle omstændigheder hjælp fra en professionel.

 

Rentokils teknikere forstår arternes levevis og har et udvalg af effektive insekticider, som de kan bruge til at tage sig af fluerne og sikre, at problemet løses fuldstændigt.

 

De sikrer lokalerne og monterer Luminos-systemer, som er insektfangere med meget høje fangsttal. Metoden er verificeret af det uafhængige skandinaviske forskningsinstitut SINTEF.

 

Læs også
Nu er hun smittet af Ebola, og hendes hund er også i karantæne, fordi ingen kender smittefaren

Luminos-produkterne anvender en unik indkapslingsteknologi eller limplader til at fange og fastholde flyvende insekter hurtigt og effektivt.

 

Der er tale om en moderne version af de gammeldags insektfangere med el-gitter, hvilke reelt får insekterne til at eksplodere, hvilket kan sprede smittefarlige insektdele i blandt andet fødevarer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…