Så meget koster det at køre på vejene i Europa

FDM

Når de mange kør selv-rejsende i de kommende uger kører sydpå for at holde ferie, skal de være forberedt på at skulle have pengepungen frem undervejs. Mange af de strækninger som de passerer på vej mod feriemålet, koster det nemlig penge at køre på.

 

Forskellige priser
”Det er meget forskelligt, hvordan landene opkræver penge for at benytte veje, broer, tunneler eller alpepas. Der er mange, der bliver forundret over, at de også skal betale for at benytte et alpepas i Østrig, når de fx allerede har en vignet til motorvejene”, siger feriekonsulent hos FDM, Frederik Valmin.

 

Undersøg før rejsen
Derfor anbefaler FDM, at man sætter sig ind i, hvilke gebyrer man kan blive mødt med på turen, inden man rejser.

 

”I nogle lande skal man betale for at køre på bestemte vejstrækninger, hver gang man kører på dem. Her kan man typisk betale med et kreditkort eller evt. betale kontant. Men i andre lande skal man have en vignet i foruden. Glemmer man det, så er bøderne høje. I Østrig, Tjekkiet og Schweiz koster en bøde mellem 165 og 300 euro, mens man fx i Slovenien risikerer at skulle af med op til 800 euro,” siger Frederik Valmin.

 

Vejskat i visse lande
I følge FDM travel er danskernes favorit kør selv-land Italien, og det betyder, at man undervejs skal være forberedt på at betale vejskat i Østrig og Italien. Stopper man i Tyskland undervejs, skal man være opmærksom på, at mange tyske byer kræver, at man har et særligt miljøzonemærkat for lovligt at kunne køre ind i centrum.

 

Hold jer fra centrum
FDM advarer også om, at bilisterne skal lade være med at tage bilen med ind til de historiske bycentre i de italienske byer. Her er der indført særlige miljøzoner, og på trods af skiltning koster disse miljøzoner hvert år danske kør selv-rejsende høje bøder, fordi bilisterne intetanende er kørt ulovligt ind i en italiensk miljøzone.

 

Læs mere om vejgebyrer, miljøzoner og bøder i udlandet på fdm.dk/koer-selv-ferie 

 

Gebyr-oversigt (klik for stor udgave):

 

Alpe-overgange (klik for stor udgave):

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…