S- borgmesteren har tilsyneladende flertal for, at en ny stormoské i Aarhus får en meget fremtrædende placering

Muslimer i Aarhus vil gerne have en stormoské, og de har ønsket, at den skal bygges i Gellerup, hvor der bor flest muslimer.

 

Men i Aarhus har man samtidig store visioner om at omdanne Gellerup og Toveshøj til en bydel, der er attraktiv for danskerne.

 

Visionerne er udmundet i en Helhedsplan, der forventes at være fuldført omkring år 2030.

 

Imidlertid er både Venstre og Konservative stærkt imod en stormoské midt i Gellerup, fordi man frygter, at den stik mod hensigten med Helhedsplanen vil forhindre en spredning af beboerne samt at danskerne flytter til området. (TV2oj 29.11.14)

 

Venstre og Konservative ser helst, at stormoskeen placeres et helt andet sted i byen, men det er muslimerne ikke så glade for. (Skræppebladet maj 2014)

 

Borgmester Jacob Bundsgaard har derfor forsøgt sig med et kompromis og tilbudt muslimerne en grund lige uden for Helhedsplanens grænse.

 

Muslimerne er vældig begejstrede for den grund på Bautavej, der nu tilbydes. Man anser denne placering for at være særdeles attraktiv og meget bedre end midt i Gellerup. (TV2oj 29.11.14)

 

Med den nye placering vil moskeen blive meget synlig, og den vil fremstå som et vartegn for bydelen.

 

“Det nye forslag giver netop giver mulighed for den synlighed, som moské-gruppen gerne vil have,” siger Sami Saidana, der er talsmand for foreningen bag stormoskeen. (Aarhus Stiftstidende 04.11.14)

 

Men Venstre og Konservative vil heller ikke sige ja til grunden på Bautavej, og de truer nu med at trække sig ud af Helhedsplanen. (TV2oj 03.12.14)

 

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

Borgmesteren har imidlertid flertal i byrådet for grunden på Bautavej. (Aarhus Stiftstidende 03.12.14)

 

Med den ny placering vil moskeen kunne ses over store dele af byen

Venstre har nu anmodet borgmesteren om et møde. Imidlertid må man sige, at hvis borgmesteren har et byrådsflertal bag sig for den nye placering på Bautavej, og hvis muslimerne samtidig er begejstrede, så bliver det formodentlig sådan.

 

I stedet for, at stormoskeen får en diskret placering inde i Gellerup, vil den dermed komme til at ligge på en fremtrædende plads, hvor den kan ses over store dele af byen. Man kan sige, at det vil give den karakter af en magtdemonstration.

 

Spørgsmålet er så, hvad borgerne i Aarhus siger til det.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…